Inez d‘Hertefelt en Wim Duchêne zijn klaar om hun gastrobar Wiez te openen in het centrum van Beerse. Ze verruilden café Den Boskant voor een nieuwe uitdaging. 

Inez d‘Hertefelt en Wim Duchêne zijn klaar om hun gastrobar Wiez te openen in het centrum van Beerse. Ze verruilden café Den Boskant voor een nieuwe uitdaging. © RR

Gastrobar Wiez opent in pand van Den Anker: “We serveren kleine gerechten om te delen”

Beerse -

In het pand van de voormalige horecazaak Den Anker in het centrum van Beerse opent op zaterdag 28 mei de nieuwe gastrobar Wiez. Wim Duchêne en Inez d’Hertefelt waren tot voor kort de uitbaters van café Den Boskant in Beerse. Ze kozen ervoor om met Wiez een nieuw avontuur aan te gaan. “Samen genieten van een goed glas en van kleine gerechten staat hier centraal”, zegt Inez d’Hertefelt.

Bart Van den Langenbergh

Op de hoek van de Gasthuisstraat en de Molenberg, in het hartje van Beerse, komt er nieuw leven in het pand van voormalige café Den Anker. Dirk Royens van het investeerdersbedrijf Aran kocht het grote pand, ook van de voormalige bakkerij Soeternij, al een tijd geleden op.

Door de verkoop vreesden buurtbewoners dat er op die centrale plaats appartementen zouden uit de grond rijzen. Maar Dirk Royens zag veel potentieel in het hoekpand met drie woningen, twee appartementen en twee handelszaken, waaronder café Den Anker. “Het idee om de horecazaak te behouden, was voor mij zo klaar als een klontje. De locatie kan niet beter, in het levendige hart van Beerse”, vertelt Dirk Royens. “Op zich leek het een eenvoudige overdracht te worden. Ik zou het bedrijf overnemen en Jen Van Opstal kon zijn café Den Anker blijven uitbaten. Maar plots kwam er heel slecht nieuws. Jen Van Opstal overleed tijdens de corona-lockdown. Het trieste overlijden was een schok voor de gemeenschap in Beerse.”

Verbouwingen

De plannen moesten door die onverwachte gebeurtenis daarom hertekend worden. Net op dat moment kwamen Wim Duchêne en Inez d’Hertefelt, de toenmalige uitbaters van café Den Boskant op de Lilsedijk in Beerse, in het verhaal voor. “Wij baatten toen nog Den Boskant uit, maar twijfelden of we het huurcontract nog zouden verlengen. Het telefoontje van Dirk Royens kon op geen beter moment komen. De volgende dag zaten we samen en voelden we alle drie een klik. In dit hoekpand in Beerse konden we samen iets moois verwezenlijken”, legt Wim Duchêne uit.

Inez d‘Hertefelt en Wim Duchêne staan te popelen om hun gastrobar Wiez te openen in het centrum van Beerse. 

Inez d‘Hertefelt en Wim Duchêne staan te popelen om hun gastrobar Wiez te openen in het centrum van Beerse. © RR

Wim en Inez besloten om op die locatie de gastrobar Wiez uit de grond te stampen. Arne Royens, de zoon van Dirk, heeft met zijn bouwonderneming in een half jaar tijd verbouwingen uitgevoerd en de keuken helemaal vernieuwd. Het concept en de uitbating van gastrobar Wiez zijn volledig in handen van Wim en Inez.

“Jongere mensen zijn al vertrouwd met het concept van een gastrobar, met een focus op foodsharing-gerechten. Aan onze moeders krijgen we het voorlopig niet helemaal uitgelegd. Ze zullen het eens moeten komen uitproberen”, zegt keukenverantwoordelijke Inez d’Hertefelt al lachend. “We serveren wel aardappelgerechten, maar geen gewone frietjes. Op de kaart staan kleine gerechten die je met andere tafelgasten deelt. Gezelligheid, samen genieten van een goed glas en kleine gerechten moeten in Wiez centraal staan.”

Ruim terras

Naast de nieuwe gastrobar Wiez is er plaats gemaakt voor een ruim terras. Vorige week pas liet Dirk Royens het huis naast de zaak slopen, om plaats te maken voor dat groot tuinterras. “Bij Den Anker stonden er vroeger enkele tafeltjes op de stoep. Nu hebben we echt een prachtig terras, dat we nog gaan verharden en uitrusten met groen en gezellige verlichting”, schetst Inez d’Hertefelt. “We hopen dat Wiez mag uitgroeien tot een populaire ontmoetingsplek voor mensen uit Beerse en de ruime omgeving.”

Gastrobar Wiez is vanaf zaterdag 28 mei open, telkens van 11.30u tot 23.30u. Maandag en dinsdag zijn de vaste sluitingsdagen.

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio