© ATV

Niets lijkt drie weekends Tomorrowland nog in de weg te staan: Demir wijst beroep van tegenstanders af

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft dancefestival Tomorrowland in Boom eenmalig een vergunning verleend voor een derde festivalweekend dit jaar. Demir wijst daarmee het beroep tegen een eerdere soortgelijke beslissing van het Antwerpse provinciebestuur af.

blg

Tomorrowland heeft sowieso een omgevingsvergunning om twee weekends per jaar een festival te organiseren op het provinciaal recreatiedomein De Schorre in Boom.

Om te kunnen herstellen van de coronacrisis, waardoor verschillende edities moesten worden geannuleerd of uitgesteld, wil Tomorrowland dit jaar een derde weekend organiseren. Het Antwerpse provinciebestuur gaf daarvoor groen licht in de vorm van een afwijking op de vergunning.

Omwonende ging in beroep

Een omwonende en de vzw Actiegroep Leefmilieu tekenden daartegen beroep aan. Demir verwerpt dat beroep nu. De minister zegt gunstige adviezen te hebben ontvangen van Mobiliteit en Openbare Werken, Natuur en Bos, de brandweer en de Gewestelijke Omgevingsvergunningscommissie, en ziet daarom geen graten in een eenmalig derde festivalweekend.

Demir stelt dat er voldoende maatregelen worden genomen om de hinder door het derde weekend te beperken, zoals ook in een convenant met de provincie en de gemeenten Boom en Rumst staat.

De extra milderende maatregelen bestaan uit onder meer het beperken van het aantal generatoren, geen helikoptervluchten, een specifieke positionering van de podia en een mobiliteitsplan. Het festival mag ook het meest waardevolle bosgebied vlakbij niet inpalmen.

Niets lijkt drie weekends Tomorrowland dit jaar nog in de weg te staan. De data zijn 15-17 juli, 22-24 juli en 29-31 juli.

LEES OOK. Tomorrowland volledig uitverkocht: 600.000 festivalgangers verwacht

Vastgoed

Jobs in de regio