Charles Leclef van brouwerij Het Anker slaat een mea culpa. “We hebben serieuze steken laten vallen”, zegt hij. 

Charles Leclef van brouwerij Het Anker slaat een mea culpa. “We hebben serieuze steken laten vallen”, zegt hij. ©  Dirk Vertommen

Na kritiek vernieuwt brouwerij eetkaart in Maneblusser City en verlaagt ze prijzen: “Hopelijk geven bezoekers ons een tweede kans”

Mechelen -

Zeven maanden na de opening van Maneblusser City in winkelpark Malinas in Mechelen stuurt brouwerij Het Anker het concept bij. Er kwam veel kritiek op de kwaliteit en de bediening in de horecazaak. Daarom vernieuwt de brouwerij de eetkaart en verlaagt ze de prijzen, een publieke mea culpa. Er zijn ook prijzen te winnen en de brouwerij geeft verenigingen kortingen voor evenementen.

Sven Van Haezendonck

Brouwerij Het Anker had Maneblusser City opgevat als een op en top Mechels project en een alternatief voor het klassieke fastfoodrestaurant in een winkelpark. “De ambitie om meer te bieden blijkt een grotere uitdaging dan gedacht”, zegt Charles Leclef van brouwerij Het Anker. Van klanten kwam er veel kritiek op de kwaliteit van het eten en de bediening.

De opstart van het project in volle coronaperiode en de overrompeling tijdens de openingsweken speelden daarin mee. “Terugkijkend op die eerste moeilijke maanden moeten we durven toe te geven dat we serieuze steken hebben laten vallen. De kwaliteit die we hier willen brengen, heeft daar serieus onder geleden. De kritieken van de bezoekers laten ons niet onberoerd en hebben ons aangezet om enkele zaken ingrijpend aan te pakken en te verbeteren”, legt Leclef uit.

Verbeterde versies van klassiekers

Achter de schermen heeft de brouwerij intensief gewerkt aan een vernieuwde eetkaart met verlaagde prijzen. “Voortaan kun je in de zaak verbeterde versies vinden van klassiekers zoals stoofvlees met Gouden Carolus, vol-au-vent of scampi op drie wijzen bereid”, zegt Katia Schotte van Het Anker.

Het veelbesproken aanbod panini’s heeft de zaak vervangen door een nieuw assortiment croque-monsieurs. “Ons keukenpersoneel bereidt alle gerechten vers. We hebben de puntjes op de i gezet en zouden zeer blij zijn als de Mechelaars ons een tweede kans geven”, vertelt Schotte. Zij begeleidde het team bij de doorstart.

In Maneblusser City gaat de brouwerij ook voor bediening aan tafel. 

In Maneblusser City gaat de brouwerij ook voor bediening aan tafel. ©  Dirk Vertommen

Om klanten extra te overtuigen, geeft de brouwerij tijdens een Lucky 7-tombola voor 500 euro prijzen weg. Maneblusser City houdt vast aan het principe van zelfbediening, maar binnenkort neemt personeel ook bestellingen aan tafel op en is er ook bediening aan tafel. “Hiervoor bereiden we de laatste technische aanpassingen aan de kassa voor”, zegt Katia Schotte. Wanneer je in de winkels van Malinas iets koopt, krijg je in juni aan de kassa een voucher om voor 1 euro een koffie te drinken.

Dj’s tot in de vroege uurtjes

Voor Mechelse verengingen en sportclubs loopt er een kortingsactie op offertes voor feesten en kampioenenvieringen. De brouwerij bouwt Maneblusser City ook voort uit als locatie voor vergaderingen, evenementen en feesten. “Er zijn afspraken in de maak met professionele evenementenbureaus uit het Mechelse, die hier binnenkort dj’s laten draaien tot in de vroege uurtjes en afterworkparty’s organiseren”, vertelt Jesse Van Bosstraeten van Het Anker. De brouwerij investeerde in een professionele geluidsinstallatie en beeldschermen.

Maneblusser City is iedere dag geopend van 9 tot 18u, op vrijdag en zaterdag tot 20u. Zondag is de wekelijkse sluitingsdag.

Vragen rond reserveringen en andere zijn welkom op info@maneblusser.city.

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio