Niet drie maar twee koppels in finale ‘Huis Gemaakt’: Antwerpen staat er slechtst voor

Dina Tersago dropte donderdag in Huis Gemaakt een bommetje, vlak voor de finaleweek. Slechts twee koppels, en niet drie zoals vorig jaar, zullen de finale spelen. Cedric en Anaïs, het duo dat een huis in Antwerpen verbouwde, staat voorlopig op de derde plaats. Zij dreigen op het meest ondankbare moment af te vallen.

edb

Cedric en Anaïs (Antwerpen), Alexia en Emiel (Boortmeerbeek) of Eline en Younes (Beringen): één van de drie koppels zal niet in de grote finale van Huis Gemaakt op woensdag 1 juni staan. Wie afvalt, hangt van de jury af. Zij deelden al punten uit voor de living, badkamer, tuin en keuken. Beringen won de laatste kamerprijs en eindigt op 9 punten. Emiel en Alexia verzamelden 8 punten, terwijl Cedric en Anaïs op 6 blijven staan, ondanks hun kamerprijs voor de badkamer.

De koppels krijgen nog zes dagen tijd om hun huis volledig af te maken. Beringen en Boortmeerbeek hebben nog flink wat werk aan de badkamer, maar ook hallen, bergingen en de slaapkamers van de weggespeelde tegenstanders worden aangepakt.

De koppels krijgen een dagje hulp van een bekende Vlaming. Niels Albert helpt in Beringen, terwijl Sieg Dendoncker zijn verbouwervaring inzet in Antwerpen. In Boortmeerbeek zijn het weer zenuwachtige tijden voor Alexia, want haar crush Bartel Van Riet is hun tijdelijk hulpje.

Niels Albert in Beringen. 

Niels Albert in Beringen. ©  VTM

Na die zes dagen komt de jury opnieuw langs. Gert, Cerina en Hadisa beslissen wie de finale haalt. In de finale ligt de beslissing niet alleen bij de drie experten. Een publieksjury van kijkers ging de huizen bezichtigen en gaf ook punten. Het winnende duo krijgt de woning die ze verbouwden, de anderen gaan met lege handen naar huis.

Volgende week trakteert VTM op vier afleveringen Huis Gemaakt. Maandag en dinsdag leggen de koppels de laatste hand aan hun huizen, waarna iemand afvalt. Woensdag volgt de finale. In de aflevering van donderdag wordt het winnende koppel gevolgd nadat ze het blijde nieuws kregen. Alle afleveringen worden uitgezonden om 20.35 uur, na Familie.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio