Het gerestaureerde beeld ‘De Buurt’ werd onlangs op het vernieuwde Duvelsplein gezet. 

Het gerestaureerde beeld ‘De Buurt’ werd onlangs op het vernieuwde Duvelsplein gezet. © rr

Waar komt het nieuwe kunstwerk in Merksem?

Merksem -

Met de steun van Vlaanderen en Kunst in de Stad wordt ten vroegste vanaf 2023 een kunstwerk geplaatst op het openbaar domein in Merksem. Inwoners van het district kunnen zelf de locatie kiezen voor het nieuwe werk.

Merksem krijgt er een gloednieuw kunstwerk bij. Hoe dat er zal uitzien is nog niet duidelijk. Het kan een ‘klassiek’ kunstwerk zijn zoals een standbeeld, maar ook andere kunst zoals een installatie, een muurschildering, een creatie in de lucht of het water behoort tot de mogelijkheden.

Het thema voor het kunstwerk zal ‘verbinding’ zijn, een thema dat leeft in Merksem. Verbinding tussen mensen, culturen, jong en oud. Maar ook verbinding tussen Merksem en de stad én beide oevers van het Albertkanaal.

Elke Merksemnaar kan tot 29 mei via sociale media mee de locatie kiezen waar het kunstwerk zal komen. De opties zijn aan het water van de Vaartkaai tot aan de Brug van den Azijn, in de omgeving van een Merksemse school, op de Bredabaan of in één van de Merksemse parken.

Stemmen kan via de Facebookpagina van het district Merksem.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In het najaar wordt er een kunstenaar gekozen die het kunstwerk creatief mee vorm zal geven en het zal realiseren. Ten vroegste in 2023 zal het kunstwerk worden geplaatst. 

  

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio