Themabeeld. 

Themabeeld. © Johan Eyckens

Stad steunt ondernemingen die CO2-balans laten opmaken met subsidie van maximaal 2.500 euro

Mechelen -

De stad Mechelen ondersteunt ondernemingen die een CO2-balans willen laten opmaken. Bedrijven die zo’n onderzoek naar hun CO2-uitstoot willen laten uitvoeren, kunnen tot de helft van de kostprijs terugkrijgen. De steun is wel beperkt tot een bedrag van 2.500 euro per onderneming.

Stijn Van de Sande

“Meten is weten. Het klinkt cliché, maar het is vaak een belangrijke stap bij het uitwerken van acties”, zegt schepen van Klimaat en Energie Patrick Princen (Vld-Groen-m+). “Zeker in tijden van klimaatveranderingen en torenhoge energiefacturen zijn ondernemers op zoek naar manieren om hun energieverbruik en CO2-uitstoot te doen dalen. Het opstellen van een CO2-balans geeft inzicht in de emissies en het verbruik, waardoor bedrijfsleiders weten welke acties ze moeten ondernemen.”

Volgens de stad waren de ondernemingen zelf vragende partij om een CO2-balans op te kunnen laten maken. “We vinden het belangrijk dat we hen daarin maximaal ondersteunen”, zegt schepen van Economie Greet Geypen (Vld-Groen-m+). “Voor ons is het logisch om daarin mee te gaan. Terwijl we werken aan de klimaatdoelstellingen van de stad helpen we ondernemers bij het verduurzamen van hun zaak en het verlagen van de kosten.”

Subsidie

Via een subsidiereglement dat recent werd goedgekeurd in de gemeenteraad kunnen ondernemingen tot de helft van de kostprijs terugkrijgen via de stad. De steun is beperkt tot een maximumbedrag van 2.500 euro. Eerder lanceerde de stad ook al het initiatief Zonnewijzer.biz om ondernemingen te helpen bij het verlagen van hun CO2-uitstoot.

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio