© Guy Delforge

Help jij kinderen veilig over te steken?

Bornem -

Het gemeentebestuur van Bornem lanceert onder het motto ‘alle hulp is welkom’ een oproep om als gemachtigd opzichter aan de slag te gaan.

“Kandidaten hebben een hart voor kinderen en vinden verkeersveiligheid in de buurt van scholen belangrijk”, klinkt het. “Je moet ook op regelmatige basis beschikbaar zijn tijdens de begin- en einduren van de scholen en ouder dan 18 jaar zijn. Een gemachtigd opzichter werkt als vrijwilliger, begeleidt kinderen en andere voetgangers om veilig over te steken in de schoolomgevingen en draagt zo bij aan de verkeersveiligheid in de gemeente.”

Woensdag 1 juni organiseert de politie een gratis en korte opleiding die bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte waar kandidaten de nodige info en kennis kunnen opdoen. Na de opstart wordt in verdere begeleiding voorzien en krijgen de gemachtigd opzichters de nodige uitrusting, verzekering en een vrijwilligersvergoeding.

Wie interesse heeft, kan zich kandidaat stellen door te mailen naar mobiliteit@bornem.be. Vermeld zeker je contactgegevens. gdb

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio