Dessel-doelman Gian Geladé kon niet verhinderen dat Dender won en zo de promotie naar de 1B Pro League kon vieren. © mpics

Jonge doelman Gian Geladé kan Dessel niet behoeden voor nieuwe nederlaag: “Toch blij dat ik deze kans heb gekregen”

Voor Dessel Sport is het seizoen definitief afgelopen. Op de laatste speeldag van de eindronde gingen de groen-witten woensdagavond met 1-0 onderuit bij Dender, dat zich zo verzekerde van promotie naar de 1B Pro League. De Kempenaars nemen nu even rust, maar op 20 juni is het alweer verzamelen geblazen.

Hoewel er voor Dessel niets meer op het spel stond, verschenen ze woensdagavond toch gemotiveerd aan de aftrap. “We wisten dat dit een lastige wedstrijd zou worden omdat de thuisploeg zich kon verzekeren van de promotie, maar toch trokken we met een goed gevoel naar Dender”, vertelt doelman Gian Geladé. “Na een goed seizoen hadden we niets meer te verliezen. We hadden het plan opgevat om het Dender zo moeilijk mogelijk te maken. De thuisploeg vormde evenwel een goed blok, waardoor wij weinig tot geen kansen konden afdwingen. Het was sowieso een kansarme wedstrijd. Dender moest komen en deed dat ook, maar we vingen hen goed op. Zo moest ik niet veel werk opknappen, want ik kreeg in totaal maar drie of vier ballen voor doel. Helaas puurde Dender uit de eerste kans wel meteen een doelpunt. Hens scoorde via de binnenkant van de paal. We waren nochtans gewaarschuwd dat we hem niet mochten laten trappen, maar in het eerste kwartier was het al meteen raak.”

Gian Geladé hield verder zijn netten schoon en dat was een opsteker voor de 21-jarige keeper. “Ik stond heel de eindronde in doel en natuurlijk was dat een unieke ervaring. Ik ben blij dat ik die kans heb gekregen, want hiervoor heb ik geruime tijd extra getraind. In de eindronde bekampten we met Dender, Luik en Knokke de absolute topploegen uit de reeks. De ervaring die ik opdeed, is van onschatbare waarde, maar jammer genoeg incasseerde ik heel veel tegendoelpunten. De uitslagen waren telkens overdreven, want met heel veel jonge jongens speelden we toch goede wedstrijden. Alleen in Luik kregen we geen voet aan de grond.” (af)

DENDER: Gies, Smet, Vanbelle, Borry, Ragolle, Rowell (64’ De Bodt), M’Barki (85’ Ngongo), Casagolda (64’ Valcke), Hens (87’ Mfumu), De Backer (46’ Van Oudenhove), Houdret.

DESSEL: Geladé, Ghislain, Cheprassov (74’ Colman), Versmissen, Peeters (85’ Maesen), Geukens, Coeckelbergs (82’ Cinti), Cerigioni, Goor, Kolen (85’ Van Beylen), Haagen.

DOELPUNT: 13’ Hens 1-0.

MEER OVER KFC Dessel Sport

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL