©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Bizarre goal in verlengingen doet Lyra-Lierse de das om in eindronde tegen Tubeke

Niet Lyra-Lierse, maar wel Tubeke en Mandel United spelen zondag en donderdag de finale van de nationale eindronde voor een ticket in eerste nationale. De Pallieters crashten gisteren in de verlengingen tegen Tubeke. Een bizarre tegengoal werd de fel vermoeide Lierenaars fataal.

kugu

De negentig minuten die voorafgingen verdienden geen schoonheidsprijs. Lyra-Lierse had het lastig met een stug en krachtig Tubeke, dat aanvankelijk ook de betere kansen kreeg. Een doelpunt van Garlito werd afgekeurd, Sterkens tipte een voorzet van El Omari over de balk. Na de rust ging het alarm helemaal af in de grote rechthoek van de Pallieters toen Garlito door de buitenspelval werd gesmokkeld. Hij besloot echter te zwak binnen het bereik van Sterkens. Lyra-Lierse kraakte, maar brak niet. Pas in de slotfase kreeg ook Lyra-Lierse enkele mogelijkheden. Een plaatsbal van Adesanya in de korte hoek, De Bie goed plat. Die haalde bij de hoekschop die volgde ook nog een kopbal van Gianni van den Buijs vanonder de lat.

En dan minuut twee in de verlengingen. Garlito werd vrijgespeeld en besloot van dichtbij knullig op Sterkens. De Lierse keeper dacht aan buitenspel en legde het leer op het gras, waar de pientere Garlito de bal simpel in doel legde. Heel Doelvelden met verstomming geslagen, de bezoekers aan het feest. Wat een afknapper! En een uppercut die Lyra-Lierse niet meer te boven zou komen. De thuisploeg trachtte nog wel enige druk uit te oefenen, maar echte kansen volgden nog nauwelijks. En dus eindigt het verhaal van de Lierenaars in deze eindronde. Op een promotie blijft het zo nog minstens één seizoen wachten.

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

LYRA-LIERSE: Sterkens, Lambreghts, van den Buijs, Weuts, De Wilde, Vets (91’ Smits), Schaessens, Kil, Struyf (61’ Van Goylen), Adesanya, Peffer.

TUBEKE: De Bie, Deliboyraz, Patris, Javorina, Affalah, Michel (100’ Migliore), Aarab, Debole (76’ Manoka), Garlito (118’ Meddour), Lkoutbi (109’ Van Onsem), El Omari.

DOELPUNT:92’ Garlito 0-1.

GELE KAARTEN: 32’ Debole, 58’ Weuts, 85’ van den Buijs, 95’ Manoka, 103’ El Omari.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen