©  AP

Andy Fletcher (60) van Depeche Mode overleden, dat meldt band zelf op Twitter

Andy Fletcher, de toetsenist en mede-oprichter van de Britse band Depeche Mode, is overleden. Dat meldt de band op Twitter.

“We zijn geschokt en vervuld met overweldigend verdriet door het vroegtijdige overlijden van onze dierbare vriend, familielid en bandlid Andy “Fletch” Fletcher”, schrijft de band op Twitter. “Fletch had een echt hart van goud en was er altijd als je steun, een levendig gesprek, een goede lach, of een koude pint nodig had.”

Een doodsoorzaak werd niet meegedeeld. (Lees verder onder de tweet)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Andy maakte muziek sinds de jaren 70. In 2020 werd hij nog opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame als lid van Depeche Mode. Ondertussen laten fans van over de hele wereld van zich horen: “Fletch had zo’n positieve invloed op onze levens door zijn werk met Depeche Mode en de rest. We zullen hem ontzettend hard missen”, klinkt het op Twitter.“ Bedankt voor alle emoties die je ons gaf. Je zal verder leven in de harten van de fans, rust zacht”, reageert een andere fan.

Depeche Mode

Depeche Mode werd in 1980 opgericht door Martin Gore, Dave Gahan, Vince Clarke en Fletcher in de Britse stad Basildon. De band scoorde hits met nummers als Just Can’t Get Enough, Enjoy The Silence en People Are The People. De muzikant, afkomstig uit Nottingham, bracht onder de naam van Depeche Mode maar liefst zeventien albums uit. Het meest recente album dateert van 2017.

Depeche Mode in 1981, met L-R Andrew Fletcher, Dave Gahan, Martin Gore, Vince Clarke 

Depeche Mode in 1981, met L-R Andrew Fletcher, Dave Gahan, Martin Gore, Vince Clarke ©  Michael Putland/Getty Images

 (sgg, EmKe)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio