© ATV

Legendarisch Lintfabriek uit Kontich herleeft met boek en expo in Antwerpen

Antwerpen, Kontich -

‘t Lintfabriek herleeft. De geschiedenis van het legendarische jeugdhuis in Kontich is gebundeld in een nieuw fotoboek en er hoort ook een tentoonstelling bij. Die is nog tot en met zondag te bekijken bij de Academie in Antwerpen en zal binnenkort ook in Kontich zelf te bewonderen zijn. ‘t Lintfabriek opende in 1982 zijn deuren en bleef 25 jaar een vrijhaven voor jongeren, waar tal van bekende rock en punkbands kwamen optreden.

Bron: ATV

De Antwerpse Academie wordt vier dagen lang ingepalmd door een stukje Kontich. ‘t Lintfabriek verwierf een legendarische status bij heel wat jongeren in de jaren ‘80, ‘90 en 2000. Het idee van JP Vets, een leraar uit het Sint-Ritacollega, om jongeren hun eigen plek te geven, groeide uit tot iets groots.

25 jaar lang kwamen er internationale bands optreden, vooral uit de hardcore en punkscène. Bekende groepen ook als Green Day, The Offspring en Pennywise. En dat in een rijhuis aan de Mechelsesteenweg in Kontich. Tot 15 jaar geleden, wanneer ‘t Lintfabiek de deuren moest sluiten.

Het is allemaal terug te vinden in een nieuw boek met tal van foto’s. Het boek is te vinden via lintfabriek.com, bij Trix, Het Bos en de Academie.  

Aangeboden door onze partners