Charlie, Emily, Aagje, Oliver en Feliks vonden hun draai op Sfinks. 

Charlie, Emily, Aagje, Oliver en Feliks vonden hun draai op Sfinks. © Filip Spoelders

Molenveld loopt helemaal vol voor Sfinks Mundial: “Het echte gevoel van Sfinks is terug”

Boechout -

Het is duidelijk dat de liefhebbers Sfinks Mundial hebben gemist. De weide aan het Molenveld in Boechout liep donderdag kort na de middag al snel vol met spelende kinderen en ouders die van het mooie weer en de muziek kwamen genieten.

Filip Spoelders

Een hapje eten, kinderen op de springkastelen en luisteren naar wereldse muziek, het zijn de kenmerken van Sfinks die donderdag meteen terug waren na twee coronajaren. Eind augustus vorig jaar was er Sfinks Mundial XL. “Maar door de maatregelen voelde het allemaal een beetje geremd aan. Nu is het echte gevoel van Sfinks terug. Het is feest, mensen ontmoeten elkaar, kinderen komen spelen en onze muzikanten staan er met plezier”, reageert woordvoerder Kobe Leestmans terwijl de weide in de late namiddag nog helemaal is gevuld.

De losse sfeer van Sfinks was meteen terug.

De losse sfeer van Sfinks was meteen terug. © Filip Spoelders

Ook Feliks en Aagje kwamen samen met hun nichtje Emily en neven Oliver en Charlie met hun ouders vanuit Lier met de bus naar Boechout om het kindvriendelijke festival mee te pikken. Zij leefden zich aan begin van het lange weekend uit op de springkastelen. Dat de toegang gratis is, deed ook veel bezoekers toestromen.

De tent vulde zich snel tijdens de optredens.

De tent vulde zich snel tijdens de optredens. © Filip Spoelders

Wie een pintje of iets fris wenste te drinken moest op Sfinks geduld uitoefenen. Aanvankelijk verliep het inruilen van de herbruikbare borden en bekers niet zoals het moest. “Door een toeleverancier van de kassa’s konden we mensen geen euro’s uitbetalen. We hebben dit proberen op te vangen, maar het lukte niet perfect. Uiteindelijk hebben we geen waarborg meer gevraagd.”

Het gezinsfestival bij uitstek.

Het gezinsfestival bij uitstek. © Filip Spoelders

Zaterdag is er voor de eerste maal een tweede dag van Sfinks Mundial. De weide opent opnieuw om 12u met nadien optredens van onder andere Tabanka, dj Kisa en Anna Hodorovskaya.

Vandaag, donderdag, loopt Sfinks Mundial nog door tot 1 uur ’s nachts.

Spelen tijdens het festival.

Spelen tijdens het festival. © Filip Spoelders

De plaatsjes om te eten waren snel gevuld.

De plaatsjes om te eten waren snel gevuld. © Filip Spoelders

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio