©  AFP

KLM verkoopt tijdelijk minder tickets voor vluchten vanop Schiphol wegens drukte

De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM biedt minder tickets aan voor vluchten die de komende dagen vanaf Schiphol vertrekken. Dat doet de luchtvaartmaatschappij vanwege de grote drukte in de luchthaven. “De komende dagen zal slechts met mondjesmaat kunnen worden geboekt voor reizen vanuit Schiphol”, zegt een woordvoerder.

Bron: BELGA

“We krijgen veel vragen van klanten die de rijen vanwege de security hebben gezien en het niet aandurven om vanaf Schiphol te vertrekken. Aan hen bieden we een omboekingsregeling aan”, meldt KLM. Passagiers die zich melden, krijgen een andere vliegdatum aangeboden.

LEES OOK. Drukte op Schiphol door Hemelvaart: “Ik sta al 3 uur te wachten”

Schiphol zelf heeft een plan van aanpak gepresenteerd om de zomerdrukte in goede banen leiden. De luchthaven gaat meer medewerkers aantrekken en hen beter belonen dan nu het geval is. Verder wil Schiphol in het algemeen de doorstroom van reizigers verbeteren.

LEES OOK. Schiphol opnieuw toneel van ‘zeer gevaarlijke’ chaos: urenlange rijen en mensen die onwel worden

Woensdag werd al bekend dat Schiphol komende zomer tijdelijk andere regels voor de start- en landingsrechten invoert. Daardoor raken luchtvaartmaatschappijen hun ‘slots’, de tijdstippen waarop vluchten mogen opstijgen en landen, niet kwijt aan een concurrent als ze er geen gebruik van maken. Dat moet ertoe leiden dat ze minder vluchten uitvoeren.

Om beter te anticiperen op drukte wil Schiphol samen met de luchtvaartmaatschappijen ook komen tot een betere planning van de vluchten en vluchten verplaatsen naar regionale luchthavens.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio