© RTV

Voetballer Kevin Oris opent glamping in Geel: “Zelfs nog meer luxe dan in de B&B”

Geel -

Glamping staat voor glamoureus kamperen, maar Kevin en Katrien Oris tillen het concept naar een nog hoger niveau. Naast hun bed & breakfast in Geel Ten Aard openen ze volgend weekend Glamping De Worfthoeve. “Op de glamping hebben de gasten minstens evenveel of zelfs nog meer luxe dan in de B&B”, zegt Kevin Oris

Annelies Frederickx

Kevin en Katrien Oris baten sinds 2018 bed & breakfast De Worfthoeve uit in Geel Ten Aard. “Onze B&B is een groot succes, waardoor we sinds maart altijd al volzet zijn voor de hele zomer”, vertelt Kevin Oris, ex-topschutter bij Antwerp en na omzwervingen bij voetbalclubs in Zuid-Korea, China en Japan nu uitkomt voor Wezel Sport.

“We konden geen nieuwe klanten meer aantrekken en dat was uiteraard erg jammer. Daarom besloten we om ons aanbod uit te breiden met Glamping De Worfthoeve. Beide formules staan los van elkaar. Bezoekers van onze website kunnen meteen de keuze maken tussen de B&B en de glamping. We laten iedereen een vrije keuze maken, maar enkele gasten van de bed & breakfast zijn wel al doorgeschoven naar de glamping.”

LEES OOK. Kevin Oris (37): “De Antwerp-fans van toen zijn nu nog steeds mijn beste maten”

Iedere tent vormt een aparte entiteit met zithoek, hangmat en barbecue. 

Iedere tent vormt een aparte entiteit met zithoek, hangmat en barbecue. © Annelies Frederickx

Van bij de eerste plannen hadden Kevin en Katrien Oris een duidelijk beeld voor ogen. “Hoewel glamping uiteraard een heel ander gegeven is, hebben onze gasten minstens evenveel of zelfs nog meer luxe dan in de B&B. Iedere tent vormt een eigen entiteit met zithoek en barbecue. Bovendien is er telkens een privaat sanitair gedeelte met toilet en inloopdouche. Daarnaast staan er op het terrein een hottub, een sauna (met zicht op de dieren) en een volledig ingerichte keuken. Er is ook wifi op de hele weide. Als extra troef bieden wij het buitenleven met dieren aan. Op het terrein lopen drie alpaca’s, twee shetlandpony’s en zes of zeven geiten. In de tenten is eten voor de dieren voorhanden, dus iedereen kan hen voederen.”

Kevin Oris toont de hottub en de sauna met uitzicht op de dieren. 

Kevin Oris toont de hottub en de sauna met uitzicht op de dieren. © Annelies Frederickx

Glamping is in de Kempense regio een populair gegeven en daar pikt Glamping De Worfthoeve een graantje van mee. “Er zijn hier in de regio inderdaad verschillende glampingplaatsen, maar wij onderscheiden ons door de luxe”, vertelt Kevin Oris nog. “Bovendien is in onze prijs alles inbegrepen, ook het ontbijt. Vaak worden voor die zogeheten ‘extra’s’ hoge prijzen aangerekend. Bij ons is het geen en-en-verhaal, wij werken met een totaalprijs. We willen met onze formule de stap naar het kamperen verkleinen.”

LEES OOK. Glamping Josephine biedt ook ontspannen coworking aan

Net als in de B&B heerst er een Oosterse sfeer op Glamping De Worfthoeve.

Net als in de B&B heerst er een Oosterse sfeer op Glamping De Worfthoeve. © Annelies Frederickx

“We kunnen vijftien personen huisvesten, oftewel vijf gasten per tent. We hebben een vergunning voor vier tenten, maar starten voorlopig met drie. In amper drie weken tijd is trouwens al 45% geboekt. 80% van onze gasten zijn gezinnen met kinderen, waarvoor we een grote speelzone hebben met een springkasteel en een trampoline. De overige bezoekers zijn vooral mensen op leeftijd, soms zelfs van 75 jaar en ouder. Het lijkt wel alsof die generatie het kamperen uit hun jeugd herontdekt, maar dan met een gewoon bed om in te slapen en met alle luxe.”

 

 © Annelies Frederickx

Met Glamping De Worfthoeve en de B&B beloven het drukke weken en maanden te worden voor het Geelse ondernemerskoppel. “Het zijn al erg drukke weken geweest, want we hebben het niet getroffen met het weer”, verklapt Kevin Oris. “Door de hele slechte winter, waarin het heel veel regende, zijn we pas kunnen beginnen op te stellen op het moment dat we eigenlijk wilden opengaan. Voor de uitbating laten we ons bijstaan door jobstudenten. Zij zijn hier al enkele weken actief, om zeker ingewerkt te zijn tegen de opening.”

In elke tent is een zithoek voorzien. De zetels kunnen omgetoverd worden tot slaapbanken.

In elke tent is een zithoek voorzien. De zetels kunnen omgetoverd worden tot slaapbanken. © Annelies Frederickx

“Op zondag nemen Katrien en ik en de kinderen sowieso altijd enkele uren vrij en dan kunnen we rekenen op een flexijobber. Op haar kunnen we altijd rekenen, ook op andere dagen als dat nodig is. Door extra werkkrachten in huis te halen, kunnen Katrien en ik onze tijd verdelen tussen de glamping en de B&B. Zo krijgen alle klanten de aandacht die ze verdienen.”

www.deworfthoeve.be

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio