Acteur Kevin Spacey aangeklaagd voor aanranding van drie mannen

De Amerikaanse acteur Kevin Spacey is aangeklaagd voor de aanranding van drie verschillende mannen. Dat maakt het Brits Openbaar Ministerie (OM) bekend. Het gaat in totaal om vier gevallen van seksueel misbruik bij drie verschillende mannen. De misdrijven zouden hebben plaatsgevonden in Londen en Gloucestershire tussen maart 2005 en april 2013.

Bron: BELGA

“De CPS heeft toestemming gegeven voor een strafrechtelijke procedure tegen Kevin Spacey (62) voor vier aanklachten van aanranding tegen drie mannen”, zegt Rosemary Ainslie, hoofd van de Britse Special Crime Division (CPS).

“Hij wordt er ook van beschuldigd om een man tot penetratieve, seksuele activiteit gebracht te hebben zonder diens toestemming”, klinkt het. “De aanklachten komen er na een evaluatie van het bewijsmateriaal dat de Londense politie tijdens haar onderzoek verzamelde.”

De Londense politie had een onderzoek ingesteld nadat zij klachten over seksueel geweld had ontvangen tegen de acteur. Sommige van de feiten zouden zich hebben afgespeeld in de Londense wijk Lambeth. In die wijk is het Old Vic-theater gevestigd, waar Spacey tussen 2004 en 2015 artistiek directeur was.

Opnieuw een rol

Begin deze maand raakte nog bekend dat Spacey opnieuw gaat acteren in de historische dramafilm 1242 - Gateway to the West. Een film over de Mongoolse leider Batu Khan. Dat was het eerst grote project voor de acteur sinds hij in 2017 aan de kant werd geschoven bij de Netflix-reeks House Of Cards door beschuldigingen van seksueel wangedrag.

Acteur Anthony Rapp kwam met het verhaal naar buiten dat hij op zijn veertien jaar door Spacey werd betast. Daarna volgden nog meer beschuldigingen.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio