© ATV

Oh la la la, magnifiek: hartverwarmend welkom van 1.000 km Kom op tegen Kanker in Boom

Boom, Rupelstreek -

Of ze in Boom de warmste erehaag hebben kunnen vormen voor de 1.000 km van Kom op tegen Kanker zal pas zondag op het einde van de rit duidelijk zijn. De pelotons mochten in De Schorre donderdag alvast rekenen op een hartverwarmend welkom. Oh la la la galmde het uit de boxen, als eerbetoon aan Arno die onlangs ook aan kanker overleed.

Bart Roggeman

Boom mocht dit jaar fungeren als een van de vier middagsteden waar de renners van de ochtendrit na 125 kilometer toekomen en worden afgelost door de volgende leden van hun team voor eenzelfde afstand. Zo gaat het vier dagen lang. De organisatie daagt de middagsteden daarbij uit om de warmste erehaag te vormen om de renners aan te moedigen. In Boom hadden ze alvast ook de zotste fanfare van Boom en omstreken, de Sint-Jansvrinde, en cheerleaders van Dansstudio Flash uitgenodigd om mee de toon te zetten.

Rond de middag – na passages door Hemiksem, Schelle en Niel – begon de koorts te stijgen, wanneer het eerste peloton zich aankondigde. Onder luid gerinkel, met de fietsbellen die werden uitgedeeld, werden de renners verwelkomd. Onder hen heel wat bekende gezichten zoals ex-doelman en peter van dit jaar Geert De Vlieger, minister Sven Gatz, Elodie Ouédraogo en Jeroom om er maar enkelen te noemen.

“Ieder heeft zijn eigen verhaal en reden om deel te nemen, want iedereen wordt hier helaas van ver of dichtbij wel mee geconfronteerd”, zei de commentator van dienst. “Zo was er vanochtend bij de start nog een deelneemster die vertelde dat ze gisteren haar mama heeft moeten afgeven aan de vreselijke ziekte, maar dat ze met de steun van een vriendin toch wilde meerijden. Elke ochtend laten we ook Oh la la la door de boxen schallen, voor Arno.”

De grote verbondenheid en hartverwarmende solidariteit stralen van het evenement af. Dat ervaart ook Anke Gooijer uit Bonheiden, de mama van Cis Ceustermans die in 2018 op 12-jarige leeftijd aan kanker overleed. Met papa Kris die in De Schorre werkt, kreeg de editie van dit jaar bovendien nog een bijzondere bijklank. Voor Cis was De Schorre vertrouwd terrein.

Een deel van het team van Cis4Ever.

Een deel van het team van Cis4Ever. © bar

Met Cis4Ever nemen ze deel met vijf teams, samen goed voor zo’n 35 renners bestaande uit familie en vrienden. “Het doet deugd om op deze dagen met zo veel mensen samen te zijn en die steun te ervaren, elk jaar weer”, beaamt ze. “Na het overlijden van Cis zijn we begonnen met twee fietsteams en dat is alleen maar gegroeid. Intussen hebben we ook al loopteams. Dat iedereen hier zoveel moeite voor doet, geeft een heel warm gevoel.”

“Ieder binnen het team heeft ook z’n eigen verhaal, want het gaat niet alleen om Cis, er zijn zoveel andere mensen. Op dagen als deze deel je dat met elkaar.”

Dat blijkt andermaal als we teamlid Geert treffen die klaarstaat voor de namiddagrit. “Ik heb deze week mijn vader ook na een strijd tegen kanker moet afgeven”, zegt hij met een krop in de keel. “Maar ik wilde hier vandaag absoluut staan. Het geeft me nog extra motivatie. Ik rijd vandaag voor Cis, mijn vader en zoveel andere mensen.”

Aangeboden door onze partners