Sien in actie tijdens de halve finale. 

Sien in actie tijdens de halve finale. © VTM

Finale ‘The Voice Kids’ al opgenomen, Sien Van Glabeke verklapt resultaat niet: “Ik zit vrijdag zelf ook voor het scherm te kijken”

Geel -

Het is vrijdag erop of eronder voor de Geelse Sien Van Glabeke (15) in The Voice Kids. In de finale neemt ze het op tegen zeven andere tieners. “Dankzij de talrijke tips van de coaches heb ik geleerd hoe ik een liedje volledig naar mijn hand kan zetten en om mezelf te zijn op het podium”, vertelt ze.

Tom Vets

Op de aanstekelijke tonen van Beggin’ van Maneskin werkte Sien zich al voor de eerste aflevering in de schijnwerpers. Haar auditie werd immers gebruikt als promo voor het programma. Terecht, want vanavond zit ze in de finale. “Voor mij zit het avontuur er al een maand op. De finale is immers niet live”, zegt ze. “Maar het valt goed mee om te zwijgen omdat mensen weten dat ze me er geen vragen over moeten stellen. Ik verklap niks.”

Op het moment dat Sien in de finale moest beginnen, had ze wat stress. “Bij de halve finale en de finale meer dan in de eerdere rondes. Maar eens ik klaar was met zingen, viel die stress weg. De belangrijkste tip die ik aangereikt kreeg van de meisjes van K3 was om steeds mezelf te blijven op het podium. Daarnaast moet je er ook van durven te genieten, hoe gestresseerd je ook bent.”

Workshops

“Voor elk van de optredens vanaf de knock-outs hadden we drie tot vier workshops”, blikt Sien terug. “Dat was intensief. De ene keer werkten we vooral om het liedje naar mijn hand te zetten in de studio bij hulpcoach Joes, de andere keer werkte ik met K3 vooral aan hoe je het beste op het podium staat. Dan vond er ook een technische doorloop plaats en werd er gekeken naar de styling.”

Wie de voorbije afleveringen zag, merkte dat Sien met de mensen van make-up en kledij een geslaagde make-over kreeg. “Vooral mijn kledij sprong eruit. Op mijn vraag werd het redelijk sober gehouden qua make-up. Dat doet mijn gezicht nogal hard overkomen. Al is het sowieso leuk om als een ster opgemaakt te worden en te schitteren op dat podium. Voor mij hoefde die make-up niet. Want als die was aangebracht, mocht ik ook niet meer in mijn ogen wrijven.”

In de finale zingt Sien Bottom Of The River van Delta Rae. “Er was een lijst van songs die ik zelf had samengesteld met liedjes die ik leuk vond, waarover Joes en K3 zich bogen. Ze gaven hun favorieten aan en vroegen welke ik daarvan het meest zag zitten. Zo deden we dat ook voor de halve finale waarin ik Honeybee van Belle Perez zong.”

Cool 

Terugblikkend zegt Sien dat ze de fijnste herinneringen heeft aan de halve finale. “Ik vond mijn optreden cool. Mijn minste prestatie was de knock-outs. Vlak voor dat optreden kreeg ik een black-out, al is dat niet uitgezonden. Ik was mijn eerste zin kwijt en ze hebben in allerijl een papiertje gezocht waar alles op stond. Gelukkig kon ik alles snel memoriseren. Ik vond dat vervelend, al was er op het podium niets meer van te merken.”

Sien zegt dat ze dankzij de tips er qua zangtechniek op vooruit is gegaan. “In Honeybee zat op het einde van het nummer een hoge uithaal. Ik weet niet of ik die voorheen zou aangekund hebben. Ze hebben me moeten pushen om dat te durven, maar dankzij de hulp is me dat gelukt.”

Onzekerheid

De finale is vrijdag. Sien zit gewoon thuis. “We maken er een klein feestje van. Sommige vriendinnen waren er ook bij toen de finale werd ingeblikt. Ze weten de uitslag dus ook al en moeten zwijgen tegenover de personen die niet in Vilvoorde aanwezig waren.”

Gesterkt door haar finaleplek denkt Sien eraan om ook in de toekomst te zingen. “Het is een droom om later met muziek bezig te houden. Maar omdat ik bang ben voor de onzekerheid in die sector ga ik eerst mijn studies afmaken en dan zullen we zien welke kansen er op mijn pad komen.”

The Voice Kids, VTM, vrijdag 20.40u

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio