©  Jimmy Kets

Hier kun je de komende dagen wél studeren: 12 alternatieve bloklocaties in Antwerpen

De begeerde studieplaatsen in de bibliotheek van de UAntwerpen zijn donderdag en vrijdag gesloten door Hemelvaart. Gelukkig kun je als student ook nog op andere plaatsen terecht om te blokken, want ook dit jaar voorziet STUDY360 locaties voor studenten. Het enige wat je moet doen, is jezelf registreren op de website. In dit artikel vind je een overzicht waar en wanneer je op verplaatsing kan blokken.

EmKe

Het is weer blok. Studenten gaan weer massaal naar de bibliotheek om van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat te leren. Maar de komende dagen is de bibliotheek gesloten door Hemelvaart en ook op normale dagen is het soms vechten voor een plaatsje. Daarom is hier een overzicht van enkele unieke studieplaatsen die STUDY360 voorziet. Het enige wat je moet doen, is jezelf registreren op de website. De plaatsen blijven nog tijdens de hele blokperiode beschikbaar voor studenten en op de meeste plaatsen krijg je ook gratis koffie, thee, water en een stukje fruit. Als kers op de taart kun je op sommige plaatsen een potje darts spelen of een pingpongtornooi houden ter ontspanning. Alle opgelijste locaties zijn ook rolstoeltoegankelijk.

Brouwerij De Koninck

Bij Brouwerij De Koninck kun je zowel donderdag als vrijdag terecht van 11u tot 18u in het brouwershuis. De brouwerij voorziet elke dag twintig werkplaatsen voor studenten. Als pauze kun je vertoeven in het Koning Albertpark.

Campus National

Campus National van Thomas More Antwerpen is de ‘engagementcampus’ van Thomas More. Het gebouw werd in 2015 uitgeroepen tot het derde mooiste gebouw van Antwerpen. Hier kun je vrijdag van 9u tot 17u studeren. Deze locatie voorziet 55 plaatsen. Daarnaast krijg je gratis water, fruit, toegang tot lockers en er zijn stopcontacten aanwezig.

Fosbury&Sons

Fosbury&Sons biedt een unieke studieplek aan in de WATT-toren. Op vrijdag kunnen hier twintig studenten leren van 9u30 tot 17u. Hier krijg je gratis water en je kunt koffie kopen.

Hetpaleis

Op donderdag en vrijdag kun je studeren in hetpaleis. Deze plaats biedt van 8u tot 21u 12 plaatsen aan. Op vrijdag kun je hier van 7u30 tot 21u studeren. Naast gratis koffie en fruit, kan je tijdens de middag soep voor 2 euro krijgen of een vegetarische warme maaltijd voor 6 euro.

Het MAS

Het MAS is meer dan een museum. Tijdens de blokperiode kun je ook hier studeren. Let wel op: je studeert in de wandelboulevard waardoor je best oordopjes kunt gebruiken tegen het omgevingslawaai. Hier kun je vrijdag van 9u30 tot 23u30 studeren.

Noordpoort

Op een boogscheut van campus Spoor Noord staat een geel gebouw dat wordt afgesloten door een grote poort. Noordpoort is een 19e-eeuwse stulpje met industriële look en biedt plaats voor dertig studenten. Je kunt hier studeren op donderdag en vrijdag van 9u tot 18u.

Pulcinella

In het hartje van Antwerpen ligt Pulcinella, een jeugdhostel. Deze plaats is voor de nachtraven. Op donderdag kunnen 8 studenten terecht van 2u tot 6u ’s nachts en 8 studenten van 7u30 tot 2u. Op vrijdag kunnen hier 8 studenten terecht van 2u tot 6u en van 7u30 tot 2u kunnen vijftien studenten hier blokken. Je kunt hier ook ontspannen met een potje darts of tokkelen op een gitaar. Deze plaats biedt ook gratis koffie, thee, water en fruit aan.

Space Post X

Studeer je graag tussen bedrijven zoals IW, CM en KPMG? Dan moet je bij Space Post X in Berchem zijn. Hier kun je vrijdag terecht van 8u30 tot 18u.

Tarmac

GATE15 is dé Antwerpse hub voor en door studenten in de studentenbuurt. Hier kunnen twintig studenten op vrijdag en donderdag van 9u tot 22u studeren. Ook hier krijg je gratis koffie, thee, water en fruit. Je moet wel je eigen beker of mok meenemen.

Telenet

Op de eerste verdieping van deze Telenet-winkel zijn vijftien plaatsen beschikbaar voor studenten. Je kunt er studeren op donderdag en vrijdag van 10u tot 18u. Neem wat vrienden mee want hier kun je ontspannen met gezelschapsspelletjes.

Teleperformance

In de co-workingplaats Teleperformance kun je donderdag en vrijdag van 9u tot 17u30 terecht om te studeren. Ook hier kun je tijdens het blokken genieten van koffie, thee, water en fruit. Er is zelfs een kickertafel om te ontspannen.

Urban City

Het kantorencomplex Urban City stelt op vrijdag ook haar deuren open voor studenten. Van 8u30 tot 16u30 kunnen tien studenten hier studeren. Ook hier krijg je van gratis koffie, thee, water en er is een pingpongtafel.

Voor meer informatie, meer studieplaatsen en openingsuren op andere dagen, check je best de website van STUDY360.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners