Röell van Druten en Mathias Plouvier van Classified Cycling, ambassadeur Tom Boonen en burgemeester Bart De Wever (N-VA)  

Röell van Druten en Mathias Plouvier van Classified Cycling, ambassadeur Tom Boonen en burgemeester Bart De Wever (N-VA)  ©  Jan Van der Perre

Bart De Wever (N-VA) verwelkomt Tom Boonen en Classified Cycling op het Damplein

Antwerpen -

Classified Cycling nam woensdag zijn intrek in een voormalige chocoladefabriek op het Damplein in Antwerpen. Het bedrijf, dat een nieuw soort schakelsysteem ontwikkelde, verhuisde van Turnhout naar de Koekestad. Voormalig toprenner Tom Boonen is ambassadeur van het bedrijf en werd samen met de mensen achter Classified Cycling verwelkomd door burgemeester Bart De Wever (N-VA).

De ambitie van Classified Cycling, een Nederlands-Belgisch bedrijf, is duidelijk: de fietsindustrie revolutioneren met zijn nieuw type schakelsysteem ‘Powershift Technology’. De technologie laat toe om in een fractie van een seconde te schakelen, zonder het risico te lopen dat je ketting van je fiets valt of vast komt te zitten.

Het bedrijf heeft Turnhout ingeruild voor Antwerpen. Woensdag namen oprichters Mathias Plouvier en Röell van Druten en hun team het nieuwe hoofdkwartier op het Damplein in gebruik. Ook voormalig wereldkampioen Tom Boonen tekende present, als ambassadeur en investeerder.

Ze kregen een warm welkom van Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) en schepen van Innovatie Erica Caluwaerts (Open Vld). “De stad is in transitie”, zegt De Wever. “En de fiets is aan een enorme opmars bezig. De technologie speelt daar ook op in, dat bewijst Classified Cycling.”

Tom Boonen 

Tom Boonen ©  Jan Van der Perre

 jas

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio