©  dsj

Dender promoveert naar 1B en maakt competitie voor Beerschot en Lierse K. compleet

Dender promoveerde woensdagavond van de hoogste amateurklasse naar de 1B Pro League. Zo is de reeks met twaalf ploegen compleet en weten Beerschot en Lierse K. wie ze moeten bekampen in de strijd om promotie naar 1A.

tsfn

In de strijd om promotie naar 1B heeft Dender woensdagavond het laken naar zich toe getrokken. Op de laatste speeldag van de eindronde in eerste nationale volstond een 1-0-zege tegen Dessel Sport. Achteraf bleek die zege niet eens nodig te zijn, want titelconcurrent RFC Luik - dat een puntje achterstand had - verloor met 2-1 op het veld van Knokke.

Dender sluit zo als laatste club aan in de competitie op het tweede hoogste niveau in België. De ploeg van trainer Regi Van Acker wist in de reguliere competitie ook al de eerste plaats te bemachtigen en mag volgend seizoen proberen een plekje in 1B te behouden.

Het nieuwe 1B

De tweede hoogste Belgische voetbalklasse, die volgend jaar vier beloftenteams laat instromen, bestaat uit de volgende ploegen:

Zij blijven: Waasland-Beveren, Lierse K., Deinze, Lommel, RWDM en Virton.

Zij komen erbij: Beerschot (degradant 1A), U23 Racing Genk, U23 Anderlecht, U23 Club Brugge, U23 Standard en Dender (promovendus amateurreeksen).

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio