© ATV

Antwerp heeft officieel een nieuwe trainer: Mark van Bommel tekent contract van twee jaar

Mark van Bommel (45) is donderdagochtend gearriveerd bij Antwerp. De Nederlander zakte naar de Bosuil om een tweejarig contract te tekenen bij de Great Old. Later bracht de Antwerpse club het nieuws officieel naar buiten. Van Bommel volgt Brian Priske op als hoofdcoach.

Pieter-Jan Calcoen, Hannes Van Gael

Een paar dagen geleden al bereikte Mark van Bommel een mondeling akkoord met Antwerp, maar een handtekening was er nog niet. Tot donderdagochtend: Van Bommel kwam in het Bosuilstadion alle paperassen afronden. Voor de Nederlander is het zijn eerste job sinds zijn ontslag bij Wolfsburg in oktober vorig jaar. De bedoeling is om veel beter te doen dan dit seizoen: onder Brian Priske was het voetbal slecht en werd Antwerp pas vierde.

Van Bommel, die ook in beeld was bij Genk, neemt Nederlandse assistenten Andries Ulderink, die in 2013 door Marc Overmars als scout naar Ajax werd gehaald, en John Stegeman, die tot februari 2021 nog actief was als hoofdcoach bij PEC Zwolle, mee naar Antwerp. Van Bommel zou er ook graag Jürgen Dirkx bij hebben, maar PSV wil een afkoopsom voor zijn jeugdtrainer. Het aflopend contract van huidig Antwerp-assistent Rudi Cossey wordt niet verlengd. Er is nog geen duidelijkheid over de andere assistenten die na het ontslag van Priske zijn overgebleven: Maxime Biset (stilstaande ­fases) en Stephen Foyston (video­analyse).

Van Bommel wordt op 20 juni, wanneer Antwerp de eerste keer traint ter voorbereiding op het nieuwe seizoen, officieel voorgesteld aan de pers.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Van Bommel schudt de hand met Sven Jaecques, algemeen directeur van Antwerp. 

Van Bommel schudt de hand met Sven Jaecques, algemeen directeur van Antwerp. ©  gianni barbieux

Assistent Andries Ulderink. 

Assistent Andries Ulderink. ©  RR

Assistent John Stegeman. 

Assistent John Stegeman. ©  ISOPIX

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio