De elf helden van WTC Pulle die binnen twee weken in Rome moeten staan. 

De elf helden van WTC Pulle die binnen twee weken in Rome moeten staan. ©  kristin matthyssen

Wielerhelden WTC Pulle fietsen naar Rome

Pulle, Rome -

Elf renners in bloedvorm van WTC Pulle vertrokken op de ochtend van Onze-Heer-Hemelvaart aan café Het Anker naar Rome. Op hun eerste rit naar Bütgenbach, meteen 170 kilometer, werden ze nog begeleid door een hele rist makkers.

WTC Pulle trapte eerder al eens naar Lourdes. En nu is dus Rome aan de beurt. De vijftien etappes staan op de ruggen van hun shirts, met de afstanden en het aantal hoogtekilometers er meteen bij vermeld. Als alles goed gaat moeten ze binnen twee weken na hun kolossale reis ergens aan het Colosseum staan. Ouderdomsdeken die de 2029 kilometer zal overwinnen is André Bellens (72), volgens insiders zelfs de fitste van het hele pak. “Dat is overdreven”, zegt André. “Omdat ik met pensioen ben, had ik misschien wat meer tijd om te trainen. Maar ik heb niet overdreven. Twee keer per week een ritje van 150 kilometer zou in principe moeten volstaan als voorbereiding. Ik ben ook wel wat minder bier gaan drinken op voorhand, allemaal om in vorm te komen.”

De Romefietsers werden uitgewuifd aan Het Anker door hun familie en (klein)kinderen, die hen allemaal een behouden reis toewensten. Pulle zit dus tijdelijk met enkele wielerweduwes. Maar ze kunnen gerust zijn want de groep wordt door twee busjes gevolgd. De meesten komen met het vliegtuig terug, een deel met de wagen.

De volledige groep die vertrok, met in het lichtblauw dus de compagnons voor 1 dag en in het donkerder blauw met witte borst de kerels die naar Rome rijden. 

De volledige groep die vertrok, met in het lichtblauw dus de compagnons voor 1 dag en in het donkerder blauw met witte borst de kerels die naar Rome rijden. ©  kristin matthyssen

De etappes. 

De etappes. ©  kristin matthyssen

 

 ©  kma

 

 ©  kma

 kma

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio