De Meimarkt van Lint is terug. 

De Meimarkt van Lint is terug. © RR

Lange tafel met eten en drinken brengt Meimarkt terug in de Lintse dorpskern

Lint -

Meer dan dertig standhouders zullen vrijdagavond hapjes en drankjes aanbieden tijdens de Meimarkt van Lint. Samen vormen ze een lange tafel van driehonderd meter om de bezoekers te ontvangen.

Filip Spoelders

Net zoals in vele andere gemeenten moesten de Lintenaren het twee jaar zonder hun gezellige avondmarkt stellen. Maar vrijdag is de Meimarkt in het centrum opnieuw van de partij en die weet meteen vele standhouders aan te trekken. “We hebben een oproep gedaan tot onze verenigingen om aanwezig te zijn. Daarnaast komen onze lokale handelaren naar buiten en ontvangen we enkele externe handelaren. Zo komen we tot ongeveer 35 kramen met eten en drinken die we aan een lange tafel plaatsen”, vertelt schepen voor Feestelijkheden Annemie Janssens (N-VA).

Het Belgisch percussietrio Trashbeatz zorgt voor de muziek, maar het toont ook dat er muziek kan zitten in afval. De band hergebruikt vuilnis om er instrumenten van te maken.

Omleidingen

Het centrum van Lint wordt vanaf 16 uur autovrij gemaakt en de markt vangt vanaf 17 uur aan. Het verkeer vanuit Lier richting Hove en Kontich zal langs de Lindelei en Statiestraat rond de dorpskern worden geleid. Het verkeer vanuit Duffel en Kontich richting Lier moet omrijden langs de Van Putlei, Moederhoefstraat, Duffelsesteenweg en Kerkhofweg.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio