© RTV

Voetbalfeestje na 25 jaar overgedaan. “Iedereen heeft hier van genoten”

Herenthout -

De spelers van Lierse die 25 jaar geleden voetbalgeschiedenis schreven door de landstitel binnen te halen, hebben Herenthoutenaar Jurgen Geyselings (42) een onvergetelijke avond bezorgd. Samen met hun succescoach Eric Gerets waren ze massaal aanwezig op de voorstelling van het boek dat de Lierse-supporter over het kampioenenjaar heeft geschreven.

Marc Peeters

Jurgen moet een gastje van een jaar of 16, 17 geweest zijn toen Lierse in 1997 de verrassing werd van de competitie. “De solo’s van balvirtuoos Kliouev, de kattensprongen van Menzo, de kanonskogels van Brocken, de flankrushes van Van Kerckhoven, de kopbaldoelpunten van Van Meir en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het zijn allemaal dingen die in mijn geheugen zijn blijven hangen”, verklapt Jurgen.

“Maar herinnering worden toch schaarser. Daarom kreeg ik een jaar geleden het idee om dat fabuleuze seizoen nog eens verzameld op papier te zetten. Om ervoor te zorgen dat deze prestatie geen voetnoot zou worden de geschiedenis.” Het maken van het boek leverde voor Geyselings al heel wat mooie momenten op. Hij ging immers uitgebreid koffiedrinken met de geelzwarte idolen uit zijn kindertijd.

Oud gloriën rond coach Eric Gerets.

Oud gloriën rond coach Eric Gerets. © Marc Peeters

De voorstelling van het boek mocht geen beperkte receptie worden in het achterzaaltje van een bibliotheek. Jurgen koos voor een praatavond in de zaal Lux in Herenthout waar de vedetten van toen op en naast het podium herinneringen mochten ophalen. De zaal liep daarvoor helemaal vol. Presentator en Lierse-supporter Walter Grootaers wist ook feilloos de anekdotes uit het kampioenenjaar op te halen.

Ook de datum was geen toeval. Op woensdag 25 mei was het immers dag op dag 25 jaar geleden dat Lierse met een 0-3 overwinning op het veld van Standard de titel binnenhaalde. Geyselings was er zelf in geslaagd om de wedstrijdbal van die kampioenenwedstrijd naar De Lux te halen.

Hans Somers tekent het boek voor Eric Gerets, Eric Van Meir kijkt toe.

Hans Somers tekent het boek voor Eric Gerets, Eric Van Meir kijkt toe. © Marc Peeters

Coach Eric Gerets was ook van de partij, maar die hield zich bewust wat op de achtergrond. Uit handen van Jurgen Geyselings kreeg hij het allereerste exemplaar van het feestboek cadeau. De aanwezige ex-spelers plaatsten er hun handtekening in zodat het een uniek exemplaar is geworden.

“Het is voor mij een fantastische avond geworden, maar ik vind het vooral plezant dat heel wat spelers me zijn komen vertellen dat ze er ook van genoten hebben om met de bende nog eens samen te zijn”, glundert Jurgen. De opbrengst van de praatavond wordt overigens later geschonken aan de Lierse organisatie ‘Parkinson of a bitch’.

Het boek van Jurgen Geyselings telt 228 bladzijden en kost 30 euro. Wie een exemplaar wil, mag rechtstreeks met de auteur contact opnemen via 0497.21.42.93.

MEER OVER Lierse K.

Meer sportnieuws

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio