Carl Verdickt heeft drie jaar hard gewerkt aan zijn tegelcollages. 

Carl Verdickt heeft drie jaar hard gewerkt aan zijn tegelcollages. © Victoriano Moreno

Kiss The Ground, de eerste tentoonstelling van Carl Verdickt: “2060 is een buurt vol talent”

Antwerpen -

Van 27 tot 29 mei, gelijklopend met het Antwerp Art Weekend, vindt de eerste tentoonstelling plaats van architect/kunstenaar Carl Verdickt (48). De tentoonstelling gaat door in A-Space, de persoonlijke atelier van Verdickt.

“Ik heb drie jaar gewerkt aan de werken die u hier ziet hangen. Het was een intens proces, maar 100 procent de moeite”, zegt Carl Verdickt. De tentoonstellingsruimte A-Space is gelegen in de zonnige Biekorfstraat. Begeven door weelderige klimop brengt de imposante toegangsdeur ons naar een kunstzinnige wereld vol spankracht. Tot 2019 was Carl, samen met zijn broer, medezaakvoerder van architectenbureau Verdickt & Verdickt. “Hoewel ik met trots terug kijk op deze periode was het voor mij nodig om een ommezwaai te maken. Ik heb mij altijd gefocust op het creatieve luik. Toen mijn broer te kennen gaf de architectuur vaarwel te willen zeggen was mijn creatieve honger zo groot dat ik besloot om samen met mijn broer het bureau te ontbinden”, haalt Verdickt aan.

Moeilijk te geloven dat dit vroeger een garage was.

Moeilijk te geloven dat dit vroeger een garage was. © Victoriano Moreno

Wat hierop volgde was een persoonlijke zoektocht die Carl uiteindelijk naar Zeeland leidde. “Samen met mijn echtgenote kocht ik een pittoresk dijkhuisje in de Zeelandse duinen. Het huisje was in slechte staat, maar het was dan ook de bedoeling om alles grondig te renoveren. Een architect blijft een architect hé”, lacht Carl. Het renovatieproces liet Carl inzien hoe rijk het Zeelandse landschap en zijn kleibodem wel was. Hier moest hij wel iets mee doen. Carl bracht alle elementen die hij tijdens zijn vele duinwandelingen tegenkwam samen in grotesk samengestelde tegelcollages. “Op het strand viel het mij op hoeveel afval mensen wel niet achterlaten. We hebben steeds meer behoeften aan natuur en ruimte, maar vernietigen telkens de beschikbare ruimte die we nog bezitten. Dit wil ik met mijn werk aankaarten”, verduidelijkt Carl.

De eerste tentoonstelling voor Carl, maar niet de eerste voor A-Space. “Ik woon hier al 20 jaar. Voor mij was deze ruimte vol halve Toyota’s en Honda’s gepropt van de toenmalige Africa Shipping garage. Ik heb deze ruimte getransformeerd van een stoffige garage tot een lichtrijke kunstenaarsruimte. Ik merkte dat er in de buurt een grote vraag was naar tentoonstellingsruimten, en zo kwam ik tot het idee om A Space open te stellen voor kunstzinnige zielen. Ik vind het heel belangrijk dat buurtbewoners elkaar steunen, 2060 is echt nog zo’n buurt. Zeeland is ideaal voor ontspanning maar mij hart zal steeds in 2060 blijven”, besluit Carl. (vip)

 

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio