© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Verkeershinder door wegverzakking op De Merodelei

Turnhout -

Het verkeer dat via de De Merodelei in Turnhout het stadscentrum wil in- of uitrijden, zal de komende dagen opnieuw hinder ondervinden. Dat is het gevolg van een nieuwe wegverzakking, vlak bij het kruispunt met de Bareelstraat.

De wegverzakking is van die aard dat deskundigen woensdagavond beslisten om voorlopig zo weinig mogelijk en al zeker geen zwaar verkeer meer toe te laten op die plaats, totdat de verzakking is hersteld. Dat zal wellicht pas over enkele dagen gebeuren.

Door de verzakking zullen alle voertuigen die de stad willen inrijden via de De Merodelei en zwaarder zijn dan 3,5 ton, worden omgeleid via de Prinsenstraat, de Karel Oomsstraat, de Guldensporenlei, de Renier Sniedersstraat en de Stationsstraat.

Gewoon autoverkeer kan voorlopig nog wel de binnenstad inrijden via de De Merodelei. Vanop de ring rond Turnhout, kan je het centrum en de stationsomgeving bereiken via de Steenweg op Gierle en de Spoorwegstraat.

De stad uitrijden, kan voorlopig helemaal niet meer via de De Merodelei. Alle uitgaand gemotoriseerd verkeer wordt van bij het station omgeleid via de Spoorwegstraat, de Steenweg op Gierle en de Kempenlaan. De politie meldt dat ook een aantal bussen van De Lijn door deze wegverzakking tijdelijk een andere route volgen. Fietsers en voetgangers kunnen nog wel gewoon in beide richtingen passeren. (mph)  

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio