Er worden verschillende locaties bekeken rond de kerk van Schriek. 

Er worden verschillende locaties bekeken rond de kerk van Schriek. © Dirk Vertommen

Skaters kunnen zich deze zomer uitleven aan de kerk

Schriek -

Nog deze zomer kunnen de jongeren uit Schriek (Heist-op-den-Berg) en omgeving zich uitleven op een skatepark. Dat wordt ingericht in de buurt van de kerk.

Bert Provoost

Het is de doelstelling van de gemeente om nog deze zomervakantie een tijdelijk skategebeuren te organiseren in Schriek, waar al langer vragen is naar zulke infrastructuur. Dat heeft schepen Eva Van den Brande (Open Vld) bevestigd op de gemeenteraad, waar oppositieraadslid Jan Baestaens (ETA+) naar een stand van zake vroeg.

“Er zijn drie concrete locaties rond de kerk van Schriek die in aanmerking zouden kunnen komen. We zijn aan het finetunen waar de toestellen het beste geplaatst kunnen worden. We zitten daar ook nog voor samen met een lokale ondernemer uit Schriek die daarin gespecialiseerd is om te bekijken hoe we het concreet gaan aanpakken en wat er op die plek op een beperkte ruimte aangeboden kan worden”, zegt schepen Van den Brande

“Een optie is ook om deze zomer in eerste instantie een constructie te huren, mocht dat in dit geval beter uitkomen als voorlopige oplossing. We willen vooral tegemoetkomen aan de vraag van de jeugd, want nu is er in de buurt geen skateaanbod. Hier krijgen ze de kans om het skaten onder de knie te krijgen en zich deze zomer bezig te houden. Het skatepark is vooral gericht op de oudere leerlingen uit het lager onderwijs en de jongere leerlingen van het middelbaar. Voor oudere, meer geoefende skaters – die zich vaak makkelijker kunnen verplaatsen – is er het meer uitdagende aanbod in het skatepark van Hallaar.”

Na de zomer wordt geëvalueerd. “Dan zien we of het een goede locatie was, ook in samenspraak met de buurt wordt gekeken of dit een geschikte omgeving is voor een skatepark. We onderzoeken dit thema ook mee in onze studie voor de mogelijke komst van een sporthal aan Ten Schriecke”, geeft de schepen nog mee.

 

 © Dirk Vertommen

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio