In het OC van Lichtaart ontvingen veertien verenigingen uit de hele gemeente Kasterlee een oorkonde voor bijzondere culturele prestaties. 

In het OC van Lichtaart ontvingen veertien verenigingen uit de hele gemeente Kasterlee een oorkonde voor bijzondere culturele prestaties. © RR

Gemeente huldigt verenigingen voor culturele prestaties

Kasterlee

Veertien verenigingen uit Kasterlee namen woensdagavond in het ontmoetingscentrum (OC) van Lichtaart een oorkonde voor uitzonderlijke culturele prestaties in ontvangst.

De cultuurraad van de gemeente Kasterlee koos de cultuurverenigingen uit voor een prestatie die ze in het jaar 2020 en 2021 zelf geleverd hebben of voor een bijzondere inzet van een van hun leden. Door de coronacrisis werd de viering de voorbije twee jaren uitgesteld. Naast de oorkonde ontving elke vereniging ook een subsidie van 400 euro.

Bij de gelukkigen waren onder meer Fotoclubs Visueel en Flits 80, fanfares De Kempenzonen, De Kunstminnaars en Vreugd in Deugd, een aantal afdelingen van OKRA, Ferm, Landelijke Gilde en KWB, de heemkundige kring KLT, de Kemp’ner Musikanten en het koor Canteclaer.

“Voor sommige uitverkorenen was de verrassing enorm groot. Zij waren niet op de hoogte van hun kandidatuur maar uiteraard wel opgetogen met de extra appreciatie”, zegt Guy Van de Perre (CD&V), schepen van Cultuur in Kasterlee. (bvdl)

In het OC van Lichtaart ontvingen veertien verenigingen uit de hele gemeente Kasterlee een oorkonde voor bijzondere culturele prestaties. 

In het OC van Lichtaart ontvingen veertien verenigingen uit de hele gemeente Kasterlee een oorkonde voor bijzondere culturele prestaties. © Gemeente Kasterlee

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio