©  REUTERS

Schrale troost: Cyriel Dessers is topschutter van eerste editie Conference League

Cyriel Dessers is topscorer van de eerste editie van de Conference League geworden. De spits van Feyenoord kwam niet tot scoren tijdens de verloren finale tegen AS Roma (1-0), maar zijn concurrent Tammy Abraham ook niet.

Bron: Telegraaf

LEES OOK. AS Roma wint Conference League, Dessers blijft topschutter

Dessers scoorde tien keer in de Conference League. Abraham, de Engelse spits van AS Roma, bleef steken op negen treffers. Luis Sinisterra maakte dit seizoen elf doelpunten in negentien wedstrijden in de Conference League. De Colombiaanse linksbuiten scoorde vijf van die treffers in de voorronden. Alleen doelpunten in het hoofdtoernooi tellen mee in het klassement voor topscorers van de derde competitie van de UEFA.

Sinisterra kwam in de finale niet tot scoren. Daardoor blijft Jan Jeuring nog steeds in het bezit van het record. Hij maakte als enige speler van een Nederlandse club meer dan elf doelpunten in één Europees seizoen. Jeuring scoorde in het voetbaljaar 1972/1973 twaalf keer voor FC Twente in de UEFA Cup. Sébastien Haller maakte dit seizoen elf doelpunten voor Ajax in de Champions League.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio