©  REUTERS

ROLAND GARROS. Zverev overleeft matchpunt in tweede ronde, Djokovic stoot op een drafje door

Alexander Zverev (ATP 3) is woensdag door het oog van de naald gekropen in de tweede ronde van Roland Garros. Hij kwam tegen de Argentijn Sebastian Baez (ATP 36) 0-2 achter in sets, sleepte een beslissende vijfde set uit de brand en redde daarin een matchbal bij 4-5.

Bron: BELGA

Het Duitse derde reekshoofd won de wedstrijd op Court Philippe-Chatrier uiteindelijk met 2-6, 4-6, 6-1, 6-2 en 7-5. De partij duurde ruim 3,5 uur.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In de derde ronde (zestiende finales) speelt de olympische kampioen van Tokio tegen de Amerikaan Brandon Nakashima (ATP 75) of de Nederlander Tallon Griekspoor (ATP 58).  

De 25-jarige Zverev neemt voor de zevende keer deel aan Roland Garros. Vorig jaar haalde hij op het Franse gravel de halve finales, waar de Griek Stefanos Tsitsipas te sterk was.

Djokovic bereikt derde ronde

Novak Djokovic heeft zich woensdag gekwalificeerd voor de derde ronde van Roland Garros. De Servische nummer 1 van de wereld en titelverdediger in Parijs versloeg de Slovaak Alex Molcan (ATP 38) met 6-2, 6-3 en 7-6 (7/4).

Djokovic neemt het in de zestiende finales op tegen de Sloveen Aljaz Bedene (ATP 195). Die wipte de Uruguayaan Pablo Cuevas (ATP 149) in vier sets.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De 35-jarige Djokovic mikt op een derde titel in Parijs, na winst in 2016 en vorig jaar. Het zou zijn 21e grandslamzege zijn, waarmee de Serviër naast Rafael Nadal zou komen. De Spanjaard werd alleen recordhouder op de voorbije Australian Open, waar Djokovic ontbrak na een soap rond zijn vaccinatiestatus tegen het coronavirus.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio