Schepen Inge Van Goubergen gaf vorig jaar in Vosselaar het startschot van de Heistse Pijl. 

Schepen Inge Van Goubergen gaf vorig jaar in Vosselaar het startschot van de Heistse Pijl. © Bart Van den Langenbergh

Vosselaar is opnieuw startplaats voor Heistse Pijl: “Inwoners kunnen vip-brunch winnen”

Vosselaar -

Vosselaar is op zaterdag 4 juni opnieuw de startplaats van de wielerwedstrijd Heistse Pijl. Het lokaal bestuur verloot ook vip-brunches tijdens de startdag voor in totaal twintig inwoners.

Net als vorig jaar start de wielerklassieker in het centrum van Vosselaar, maar deze keer zonder coronamaatregelen. De wielrenners leggen op zaterdag 4 juni in totaal 193 kilometer af met de eindstreep in Heist-op-den-Berg. Het publiek is al welkom om 11.30u voor het gemeentehuis op de Cingel in Vosselaar waar de renners zich op het startpodium voorstellen.

De eigenlijke start van de wielerwedstrijd wordt om 12.45u aan het gemeentehuis gegeven waarna de renners in de richting van de Schoolstraat rijden. “Om 13.15u is er een passage van de renners door Vosselaar. Via het Hofeinde, rijden ze verder over het Bolk, richting de Breem en zo naar Gierle”, legt Gilles Bultinck (CD&V), burgemeester van Vosselaar, uit.

“In Vosselaar geldt zaterdag 4 juni een wegomlegging. De straten van het parcours (Cingel, Remi Lens Plein, Schoolstraat, Hofeinde, Bolk, Rijdtstraat, De Breem) zijn beperkt toegankelijk. Omdat het die dag erg druk is in het centrum en er weinig parkeerplaats is, raden wij iedereen aan om te voet of met de fiets te komen.”

Loting

Tijdens de start van de Heistse Pijl in Vosselaar vindt om 10u een vip-brunch voor sponsors plaats in de voormalige bibliotheek van het gemeentehuis. Het lokaal bestuur van Vosselaar mag ook tien keer twee inwoners (in totaal twintig personen) uitnodigingen voor deze brunch. Kandidaten kunnen meedoen aan een loting door hun gegevens aan de gemeente te bezorgen voor woensdag 1 juni om 12u. Dat kan online of door een briefje met naam, adres en telefoongegevens te deponeren in de zwarte brievenbus van het gemeentehuis.

Op donderdagavond 2 juni zal een onschuldige hand tien winnaars trekken die een duo-ticket voor deze brunch winnen. De winnaars worden persoonlijk op de hoogte gebracht.(bvdl)

De renners van de wielerklassieker Heistse Pijl starten op zaterdag 4 juni weer vanuit Vosselaar.

De renners van de wielerklassieker Heistse Pijl starten op zaterdag 4 juni weer vanuit Vosselaar. © Bart Van den Langenbergh

www.vosselaar.be/wedstrijd-brunch-heistse-pijl

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio