Kate Moss 

Kate Moss ©  REUTERS

Johnny Depp neemt woord na getuigenis Kate Moss op proces: “Eerste fles vloog langs mijn hoofd, tweede raakte mijn hand”

De zesde en waarschijnlijk ook laatste week van het proces tussen het voormalige acteurskoppel Johnny Depp (58) en Amber Heard (36) is volop aan de gang. Woensdag kwam supermodel Kate Moss getuigen. Johnny Depp is nu opnieuw opgeroepen door de advocaten van Heard.

Even ter herinnering: het Hollywoodproces tussen de twee acteurs begon bij een opiniestuk naar de hand van Heard in de Amerikaanse krant The Washington Post. Daarin schreef ze het slachtoffer te zijn geweest van huiselijk geweld. De naam van haar ex-partner Johnny Depp kwam daar niet in voor, maar het stuk bracht hem toch veel schade toe, volgens de acteur. Zo verloor hij onder meer filmrollen en keerde de publieke opinie zich tegen hem. Depp klaagt Heard daarom aan voor 50 miljoen dollar wegens laster. Heard probeerde de zaak te laten seponeren, maar dat lukte niet. Ze besloot een tegenklacht voor laster voor 100 miljoen dollar in te dienen omdat de advocaat van Depp haar een leugenaar had genoemd in de pers. De twee aanklachten worden tijdens dit proces behandeld.

LEES OOK. Waarom de advocaat van Depp net geen gat in de lucht sprong toen Heard het plots over Kate Moss had

Het voormalige supermodel Kate Moss (48) stond woensdag op de getuigenlijst. Zij had in de jaren 90 een relatie met Depp en werd opgeroepen om duidelijkheid te scheppen over het gerucht dat de acteur haar destijds van de trap duwde.

 © Reuters

Ben Chew, de advocaat van Depp, vroeg haar naar een vakantie in Jamaica en vroeg of er tijdens die vakantie iets significant gebeurde. “Er was een regenstorm. Johnny vertrok eerst uit onze kamer. Toen ik de kamer uitging, gleed ik uit en viel ik van de trap. Ik heb toen mijn rug gekwetst. Ik schreeuwde omdat ik pijn had”, zei Moss. “Johnny rende terug en droeg me naar de kamer. Daarna zorgde hij voor medische hulp.”

Chew: “Duwde hij u?”

Moss: “Nee.”

Chew: “Heeft hij u ooit van de trap geduwd?”

Moss:“Hij heeft me nooit geduwd, geschopt of van een trap gegooid.”

Chew: “Heeft u ooit eerder tijdens een proces getuigd?”

Moss: “Nee.”

Daarmee zat het verhoor van Kate Moss er na enkele minuten al op. Het team van Amber Heard besloot geen vragen te stellen.

Depp aan het woord

Iets later nam Johnny Depp zelf weer plaats op de getuigenbank. De acteur kreeg er onder meer vragen over de film Aquaman, en of hij effectief geholpen heeft om Amber Heard daar een rol in te bezorgen. “Er was mogelijk een probleem omdat de film in Australië opgenomen zou worden (waarom verduidelijkte hij niet, nvdr), en Warner Bros maakte zich daar zorgen om. Dus ben ik met hen gaan praten. Uiteindelijk kreeg Amber de rol, ik vermoed dat ik hun zorgen weggewerkt heb.”

De beweringen van Heard dat Depp in maart 2015 in Australië acht tot tien MDMA-pillen in één keer nam, deed hij af als onzin. “Ik heb nog maar zes of zeven keer in mijn leven MDMA genomen. Maar zoveel in één keer, dat is nooit gebeurd. Anders was ik dood geweest. Daar ben ik vrij zeker van.”

Verder ging het over de vingerblessure die hij in maart 2015, opnieuw tijdens de fameuze vakantie in Australië, opliep. “Amber heeft een wodkafles naar mij gegooid terwijl mijn arm leunde op een marmeren toog”, zei hij. “De eerste fles vloog vlak langs mijn hoofd. De tweede heeft mijn hand geraakt.”

Depp kreeg ook enkele vragen over Whitney, de zus van Amber. Volgens hem hadden de zussen een vreemde relatie. “Soms was ze een liefhebbende zus en vriendin. Op een ander moment kreeg ze dan weer een reeks lelijke woorden naar haar hoofd geslingerd. Of ze kreeg wijn in haar gezicht”. De twee zouden elkaar nooit fysiek hebben aangevallen, maar ze maakten wel vaak ruzie. “Amber gaf haar soms een duw of greep haar vast.” (lees verder onder de foto)

Whitney, de zus van Amber Heard. 

Whitney, de zus van Amber Heard. ©  REUTERS

Hij krijgt vervolgens enkele vragen over 27 mei. Een hoogtepunt volgens de advocate van Heard. “De verjaardag van mijn dochter”, is het eerste waar Depp aan denkt. Maar dat was niet wat de advocate bedoelde. Die dag vroeg Heard een contactverbod aan. Depp was op dat moment twee tot drie maanden op tour voor zijn nieuwe film Alice Through the Looking Glass. Naar eigen zeggen had hij Amber hiervan op de hoogte gebracht. De advocate vraagt wat die dag met hem deed waarop Depp antwoord: “Het veranderde alles”.

Heards getuigenissen

De advocate wat Depp van Amber Heards getuigenissen vindt. “Het is krankzinnig om deze gruwelijke beschuldigingen van geweld, en seksueel geweld, aan te horen. Het is voor niemand leuk om z’n ziel bloot te geven en de waarheid te vertellen, maar op sommige momenten is er geen andere optie.” De acteur neemt vervolgens een lange pauze voor hij opnieuw het woord neemt. “Het is allemaal compleet verzonnen.”

Hij gaat verder: “Niemand is perfect, maar ik heb nog nooit in mijn leven fysiek of seksueel geweld gebruikt. Ik moet al zes jaar leven met deze vreselijke verhalen over mij die niet waar zijn. Het is voor niemand makkelijk, maar wat er ook gebeurt. Ik ben hier en ik spreek de waarheid. Ik ben al heel de tijd open geweest over wat ik in de afgelopen zes jaar heb meegemaakt.” Hiermee eindigt Depp.

 sgg,gjs, emke

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio