© RTV

Zilvermeer rust zwemvijver uit met nieuwe redderstoren

Mol -

De redders van Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer in Mol waken voortaan vanuit een nieuwe redderstoren over de zwemvijver. De toren biedt de redders een breder overzicht over het zwemgedeelte en de schermen geven duidelijke en actieve communicatie naar de bezoekers.

Tot voor kort hielden de redders van het Zilvermeer een oogje in het zeil vanop het reddersvlot dat al sinds 1959 in gebruik is. Het oude reddersvlot is nu vervangen door een gloednieuwe redderstoren met een volledig nieuwe uitstraling in de look en feel van het recreatiedomein.

De redderstoren met ledschermen vervangt het klassieke reddersvlot op de zwemvijver.

De redderstoren met ledschermen vervangt het klassieke reddersvlot op de zwemvijver. © Tommy Maes

De toren werd woensdag officieel ingehuldigd door kinderburgemeester van Mol Cas Delaet en gedeputeerde voor recreatie- en groendomeinen Mireille Colson (N-VA). “De nieuwe toren is met het oog op de veiligheid en zichtbaarheid van de zwemmer naar achteren geplaatst”, zegt Colson.

“Op die manier is er een breder overzicht over het zwemgedeelte. Redders hebben zo een zo volledig mogelijk overzicht op de zwemmers. Daarnaast is de redderstoren uitgerust met ledschermen voor een duidelijke en actieve communicatie naar de bezoekers. Zo tonen de schermen onder meer de watertemperatuur, weersvoorspellingen, toeristische info en andere nuttige informatie. En ook voor noodsituaties zoals dreigend stormgevaar of verloren gelopen kinderen worden de schermen gebruikt als communicatiemiddel. We blijven ook investeren in het Zilvermeer zodat het provinciaal recreatiedomein klaar is voor het nieuwe seizoen. Zo investeerden we ook in een nieuwe campingreceptie en extra sanitaire units op de camping.”

Kinderburgemeester Cas Delaet in de redderstoren.

Kinderburgemeester Cas Delaet in de redderstoren. © Tommy Maes

Ook kinderburgemeester Cas Delaet kwam een kijkje nemen in de nieuwe redderstoren. “Ik kom in de zomer regelmatig zwemmen in het Zilvermeer en het is heel belangrijk voor de veiligheid van iedere bezoeker dat er toezicht is door redders”, vertelt hij. “Vanuit deze nieuwe toren hebben ze zeker een goed overzicht over de zwemvijver. Zelf heb ik veel interesse om een redderscursus te volgen. Misschien ben ik hier zelf in de toekomst actief als redder.”  ( Tommy Maes)

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio