De vervuiling is de lichtere oppervlakte.  

De vervuiling is de lichtere oppervlakte.  © Marc Peeters

Milieuvervuiling in vijver stadspark: “Wellicht het werk van derden”

Herentals -

Dagelijkse bezoekers van het stadspark Van Hilst in Herentals stelden dinsdag een milieuverontreiniging vast op de vijver. “Er dreef iets vettig op het water en het stonk ook verschrikkelijk”, zegt één van de omwonenden. Woensdag was de geur nagenoeg verdwenen, maar de smurrie op water was nog duidelijk aanwezig.”

De vijver in het park Van Hilst wordt gevoed met regenwater. Door de droogte van de voorbije weken was de wadi nagenoeg helemaal opgedroogd. De onweersbui van eerder deze week bracht daar verandering in. Het peil is weer helemaal op niveau. “We vrezen dat het regenwater mogelijk ergens is gemengd met rioolwater en dat de viezigheid daar vandaan komt”, opperen de parkbezoekers.


 

 © Marc Peeters

Schepen Pascal Van Nueten (N-VA) vroeg de technische dienst van de stad de zaak te onderzoeken. “Aangezien de wadi’s in deze omgeving enkel gevuld worden met regenwater afkomstig van het stadspark en het binnengebied van ’t Schaliken is een vermenging met rioolwater minder waarschijnlijk. Deze vorm van vervuiling lijkt ons dan ook meer afkomstig te zijn door toedoen van derden. Mensen die er bewust iets hebben in gegoten.”


 

 © Marc Peeters

De technische dienst van de stad Herentals volgt de situatie verder op maar is alvast van mening dat deze vorm van vervuiling geen verstrekkende gevolgen heeft voor mens en milieu. “We gaan dus geen stappen ondernemen in de richting van een ruiming of schoonmaak”, besluit Van Nueten. “Vanzelfsprekend betreur ik dit voorval te weten dat het stadspark als groen pareltje eerder een publieksprijs publieke ruimte behaalde.” (mph)

 

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio