©  AFP

Meer details over bloedbad in Texas: alle 21 slachtoffers vielen in één klas, schutter barricadeerde de deur

Volgens de politie heeft de schutter die een bloedbad aanrichtte in een lagere school in de Amerikaanse staat Texas de slachtoffers gedood in één klaslokaal. Dat zegt politiewoordvoerder Chris Olivarez woensdag aan de Amerikaanse zender CNN.

Volgens Olivarez woonde de dader bij zijn grootouders. Ramos schoot zijn grootmoeder neer en vluchtte nadien in een voertuig weg richting de Robb Elementary School in Uvalde, maar crashte in de buurt van de school. Zijn grootmoeder overleefde de aanval, de politie is nu op zoek naar zijn grootvader en andere familieleden.

LEES OOK. Deze leerlingen en leerkrachten overleefden schietpartij op school in Texas niet

De politie werd ingelicht dat er iemand met een geweer de school binnenging. Toen de veiligheidstroepen arriveerden, opende de schutter het vuur en verwondde hij twee politieagenten. Vervolgens verschanste hij zich in een klaslokaal en begon hij te “schieten op kinderen en leraren die in de klas waren”. De schutter barricadeerde zichzelf in het lokaal en kon zo twee leerkrachten en negentien kinderen doden. Meerdere kinderen raakten gewond, maar het exacte aantal is momenteel nog niet bekend.

Terwijl de schietpartij plaatsvond, sloegen politieagenten ramen in en probeerden ze kinderen en personeel te evacueren. Ze slaagden er ook in om in het klaslokaal waar de schutter zich bevond binnen te dringen. Daar schoten ze de 18-jarige Salvador Ramos dood.

LEES OOK. Zelfs Biden lijkt de wanhoop nabij, en toch zal er ook na dit bloedbad weer niets veranderen

 (blg)

Vastgoed

Jobs in de regio