Met de sponsorloop wordt geld ingezameld voor kankeronderzoek. 

Met de sponsorloop wordt geld ingezameld voor kankeronderzoek. © Dirk Vertommen

Leerlingen Hagelstein herdenken overleden klasgenoten met sponsorloop Run4Eseohe, opbrengst gaat naar kankeronderzoek

Sint-Katelijne-Waver -

De leerlingen van het College Hagelstein in Sint-Katelijne-Waver organiseerden woensdag de sponsorloop Run4Eseohe. Daarmee herdenkt de school twee leerlingen die de voorbije jaren overleden aan kanker. Met de opbrengst van het evenement steunt de school het kankeronderzoek van prof. dr. Johan Swinnen.

Stijn Van de Sande

De voorbije jaren nam College Hagelstein afscheid van twee leerlingen. Eseohe zou nu laatstejaarsleerlinge geweest zijn en Cis zou in het vijfde middelbaar gezeten hebben, maar beide scholieren overleden veel te vroeg aan kanker. Om de leerlingen te herdenken en geld in te zamelen voor kankeronderzoek, organiseerden de leerlingen woensdag de sponsorloop Run4Eseohe op het domein van de school. Die wordt opgedragen aan iedereen die al geconfronteerd werd met de ziekte.

“Eseohe zou dit jaar normaal gezien samen met mij afstuderen”, zegt Kristina Yonkova, een vriendin die bezig is aan haar laatste jaar economie - moderne talen. “Ik kijk ernaar uit om na twee jaar coronacrisis mijn vriendin Eseohe en Cis opnieuw met de hele school te kunnen herdenken. Zo toont onze school dat we niemand vergeten en dat we Eseohe en Cis in onze gedachten nog steeds meenemen doorheen de verschillende schooljaren.”

Na twee jaar coronacrisis konden de leerlingen van Hagelstein opnieuw een sponsorloop organiseren.

Na twee jaar coronacrisis konden de leerlingen van Hagelstein opnieuw een sponsorloop organiseren. © Dirk Vertommen

“Het is een erg verbindend project, want iedere leerling of personeelslid heeft al wel eens te maken gehad met de impact van kanker”, klinkt het bij de school en de leerlingen. “Per klasgroep proberen de leerlingen in een tijdspanne van twee uur zo veel mogelijk rondjes te lopen. Ook de leerkrachten vormen een team. Elke deelnemer liet zich afzonderlijk sponsoren en randanimatie en kraampjes met eten drinken brengen nog wat extra geld in het laatje.”

Kankeronderzoek

De opbrengst van de sponsorloop gaat naar de aankoop van didactisch materiaal voor kinderen die in het UZ Leuven verblijven en het kankeronderzoek van prof. dr. Johan Swinnen. De leerlingen van het vierde jaar wetenschappen gaan jaarlijks op bezoek in zijn Kankeronderzoeksinstituut en hij geeft ook geregeld lezingen op de school. “Wij zijn enorm blij dat we samen met onze leerlingen na twee jaar coronamaatregelen opnieuw iets wezenlijks kunnen bijdragen aan het kankeronderzoek”, zegt directeur Wim Rynders.

Om de sponsorloop extra aantrekkelijk te maken, werden er ook verschillende prijzen uitgereikt. Zo waren er prijzen voor de klas die het meeste geld inzamelde en die in totaal het meeste rondjes aflegde. Ook de klas met de meest originele outfit en de klasgroep die zorgde voor de meest originele doorgeefstok vielen in de prijzen.

Er waren ook prijzen voor lopers die zich origineel verkleedden.

Er waren ook prijzen voor lopers die zich origineel verkleedden. © Dirk Vertommen

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio