Drugshond Racko vindt 32.000 euro cash en hoeveelheid cocaïne bij huiszoeking in Antwerpen.  

Drugshond Racko vindt 32.000 euro cash en hoeveelheid cocaïne bij huiszoeking in Antwerpen.  © Politie Antwerpen

Drugshond Racko vindt 32.000 euro cash en cocaïne bij huiszoeking

Antwerpen -

De Antwerpse politie heeft zaterdag een drugsdeal in een wagen opgemerkt aan de Van Maerlantstraat in Antwerpen. Bij een daaropvolgende huiszoeking vond drugshond Racko maar liefst 32.000 euro cash en een hoeveelheid cocaïne in de woning van de verkoper.

nelo

Het wijkondersteuningsteam (WOT) van City kreeg zaterdag een man op een elektrische step in de gaten. “Hij stond te wachten aan de Van Maerlantstraat tot er een auto kwam aanrijden”, vertelt Wouter Bruyns, woordvoerder van de Antwerpse politie. “De man stapte even achteraan in en kort daarna stapte hij weer uit.”

Bij controle van de man vond de politie bijna een halve kilo cannabis en een hoeveelheid cocaïne. Ook de bestuurder en zijn passagier zijn gecontroleerd. De drie zijn ter plaatse gearresteerd voor de verkoop van verdovende middelen.

Bij zowel de bestuurder als de passagier van de wagen volgde een huiszoeking. “In de woning van de bestuurder vonden we met behulp van drugshond Racko maar liefst 32.000 euro cash geld en nog cocaïne”, zegt Bruyns. Ook de broer van de bestuurder was aanwezig. Op zijn slaapkamer vond de politie restanten van cocaïne en verpakkingsmateriaal.

Alle vier de betrokkenen zijn gearresteerd en worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter. “De man op de step had geen adres en bleek een ontvluchte gevangene. Zowel hij als de bestuurder van de wagen zijn aangehouden”, aldus Bruyns.

 

 © Politie Antwerpen

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio