© RTV

DISCUSSIE. Wat vind jij van het samenscholingsverbod na jongerenoverlast in Willebroek?

Willebroek voert een tijdelijk samenscholingsverbod in voor meer dan drie personen op de Schoolweg en de onmiddellijke omgeving. Dat komt er na herhaaldelijk amok tijdens fuiven. Een harde kern van 24 jongeren zorgt voor de meeste overlast. “Het samenscholingsverbod zou tot 28 juni gelden, waarna er een evaluatie wordt gemaakt op de volgende gemeenteraad”, zegt burgemeester Eddy Bevers (N-VA).

Dinsdag wordt het samenscholingsverbod op de gemeenteraad ter goedkeuring voorgelegd. Dit nadat er alleen de voorbije weken al op drie verschillende fuiven van Willebroekse jeugdbewegingen amokmakers kwamen vechten. Op 7 mei moesten er zelfs twee jongeren worden afgevoerd naar het ziekenhuis na een vechtpartij op een fuif van Chiro Sint-Jef in deelgemeente Tisselt.

LEES OOK. Willebroek pakt jongerenoverlast aan met samenscholingsverbod, veel bijval is er niet: “Dit lost het onderliggende probleem niet op”

“Laat mij benadrukken dat meer dan 99,9% van onze jongeren zich wel voorbeeldig gedraagt”, zegt burgemeester Eddy Bevers uit. “Spijtig genoeg is er een heel kleine minderheid die voor overlast zorgt. Het samenscholingsverbod zal voor alle duidelijkheid geen impact hebben op families die daar met hun kinderen gaan wandelen of voor de horecazaken of evenementen in de omgeving”, vult Bevers aan.

LEES OOK. Willebroek voert maatregel in na herhaaldelijk amok tijdens fuiven: “Onze jongeren moeten veilig kunnen uitgaan”

Wat vind jij van het samenscholingsverbod na jongerenoverlast in Willebroek?

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio