De tags zijn met blauwe alcoholstift aangebracht.  

De tags zijn met blauwe alcoholstift aangebracht.  © RR

Vandalen besmeuren graffitikunstwerken fietstunnels Zuiderring

Mol -

Onbekenden hebben de graffitikunstwerken in de fietstunnels onder de Zuiderring in Mol besmeurd. Het gemeentebestuur doet een oproep aan iedereen die tips heeft die kunnen leiden tot de daders.

Verschillende graffitikunstwerken in de fietstunnels zijn besmeurd met zogenaamde tags, die werden aangebracht met blauwe alcoholstift. Het gemeentebestuur van Mol hoopt dat de naamsvermelding in de tags mogelijk leidt naar de dader(s). Ook wordt er onderzocht hoe de beschadigingen kunnen weggehaald zonder de graffitikunst verder te beschadigingen.

Enkele tags zijn heel smakeloos.

Enkele tags zijn heel smakeloos. © RR

Sinds het graffitifestival in april 2021 groeiden de fietstunnels onder de Zuiderring uit tot een toeristische trekpleister. Een van de werken sleepte zelfs een internationale prestigieuze prijs in de wacht. De Molse dienst toerisme ontwikkelde een fietstocht die je doorheen de tunnel en langs andere graffitiwerken in de gemeente leidt.

Het gemeentebestuur van Mol is heel misnoegd over de vandalenstreek en doet ook een oproep naar mogelijke getuigen en anderen die een tip hebben naar de mogelijke dader(s) om contact op te nemen met de politie Balen-Dessel-Mol op 014.33 37 00 of via pz.balendesselmol.onthaal@police.belgium.eu.

 (mto)

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio