Kurt Vervloet vertelt in West-Vlaanderen over zijn idool Elvis. 

Kurt Vervloet vertelt in West-Vlaanderen over zijn idool Elvis. © RR

Twee Turnhoutse theatervoorstellingen afgevaardigd naar Westhoek

Turnhout -

Maar liefst acht Antwerpse gezelschappen staan op het programma van de twintigste editie van het West-Vlaamse locatietheaterfestival Spots op West. Onder hen twee uit Turnhout: Kurt Vervloet vertelt over Elvis, Hofpoortteater Elckerlijc over Nina Simone.

Spots op West in het West-Vlaamse Westouter brengt al twintig jaar “uitzonderlijke theatervoorstellingen op unieke locaties”, zoals de kerk, een crypte, een schuur, een café of zelfs een wei. Jaarlijks genieten gemiddeld drieduizend bezoekers van teksttheater, familievoorstellingen, musical, figurentheater en comedy. Tussen 7 en 10 juli staan 38 voorstellingen geprogrammeerd, uit Vlaanderen en Brussel, maar ook uit Cuba, de Verenigde Staten en Nederland.

Antwerpen is dit jaar sterk vertegenwoordigd in Westouter. Maar liefst acht gezelschappen uit de provincie Antwerpen brengen hun voorstelling, waaronder twee uit Turnhout. Kurt Vervloet neemt zijn toeschouwers mee in de leefwereld van Elvis: kermissen, frituren, seks, drank, drugs & rock-’n-roll maar toch vooral de liefde. Hofpoortteater Elckerlijc vertelt dan weer over het leven van zangeres Nina Simone vanuit het perspectief van een van haar nabije vrienden, die mee speelt in de voorstelling. De ticketverkoop voor Spots op West start woensdag 1 juni om 10u.

www.opendoek.be/spotsopwest

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio