Opendeur bij de brandweer van Zandhoven vorig jaar. 

Opendeur bij de brandweer van Zandhoven vorig jaar. ©  BFM

Kandidaat-pompiers welkom in kazerne op 11 juni om al eens te oefenen

Zandhoven -

Brandweer Zone Rand is op zoek naar vrijwilligers. Op 11 juni is er een oefendag in Zandhoven.

Kristin Matthyssen

Elk jaar is er wel een campagne om nieuwe mensen aan te trekken. Maar voor iemand zich kan aanmelden bij één van de twintig brandweerposten in de zone, moet men beschikken over een Federaal Geschiktheidsattest (FGA). Met dit attest toont men aan dat men mits het afleggen van enkele specifiek voor de brandweer ontworpen proeven, uit het juiste hout gesneden.

De Brandweer Zone Rand heeft zich nu geëngageerd om haar potentiële kandidaten te ondersteunen van in het prille begin. Dit jaar organiseert de zone vier oefendagen waarop men in één van de posten de proeven kan komen inoefenen. Zodoende hoopt men een vlottere instroom te creëren van nieuwe kandidaten. Nu gebeurt het dat gemotiveerde kandidaten toch afvallen omdat ze zich miskijken op de proeven. Weinig mensen hebben immers zo´n ladderwagen in zijn tuin staan om eens te proberen. Door deze mogelijkheid tot oefenen te bieden gaan kandidaten beter voorbereid zijn op de proeven, en meer kans hebben op slagen.

Zandhoven bijt de spits af. Op 11 juni kan je terecht in de post Zandhoven aan de Schildebaan 2, van 8.30u tot 16.30u. Daarna zijn er nog oefendagen in Kapellen (3 sept), in Kontich (17 sept) en in Kalmthout (15 okt).

Informatie over hoe, waar en wanneer je een FGA kan behalen, vind je op de website www.ikwordbrandweer.be. Inschrijven voor de oefenmomenten kan op www.brandweerzonerand.be.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio