© AuFond Producties, Frank Abbeloos

Theatervoorstelling ‘The Broken Circle Breakdown’ in Antwerps Fakkeltheater vormt podiumdebuut voor Lize Feryn

Lize Feryn en Roel Vanderstukken schitteren als Alabama en Monroe in een theaterversie van The Broken Circle Breakdown, naar de gelijknamige film uit 2012. Die gooide hoge ogen en werd onder meer voor een Oscar genomineerd. Het muziektheaterstuk met live bluegrass-band gaat in april 2023 in première in de Rode Zaal van het Fakkeltheater. Het betekent een podiumdebuut voor Feryn. “Dat dat meteen met zo’n droomrol is, daar kan ik alleen maar heel blij om zijn”, zegt de actrice.

“De muziek, het verhaal … Het is zo’n stuk waarbij alles samenvalt”, zegt actrice Lize Feryn. “Filmsets ben ik ondertussen al goed gewoon, maar gek genoeg is het voor mij een eerste keer professioneel op een podium staan”, geeft ze toe. “Dat dat dan meteen met zo’n droomrol is, daar kan ik alleen maar heel blij om zijn.”

De uitdagende rol zorgt voor een gezonde dosis stress bij de actrice. “Het is een hele eer om na kleppers als Mieke Dobbels en Veerle Baetens de rol van Alabama op mij te mogen nemen. Het zijn grote schoenen om te vullen maar ik zal het met ongelooflijk veel goesting doen.” Dat zal ze doen in samenspel met acteur Roel Vanderstukken, die de rol van Monroe vertolkt. “Ik moest niet lang nadenken toen ze me vroegen voor de rol”, zegt Roel.

“Ik kijk er ook enorm naar uit om dit stuk samen met Lize te spelen”, vertelt de acteur enthousiast. “Je vertelt samen een verhaal dat niemand onberoerd laat, met muziek die ondertussen zowat heel Vlaanderen in z’n hart gesloten heeft. Met een live band die de bluegrass-muziek kent als hun binnenzak.” Ook regisseur Manu Jacobs is enthousiast. “Sommige producties voelen als een cadeautje dat je mag uitpakken: dit is er duidelijk zo één.”

The Broken Circle Breakdown, vanaf donderdag 6 april 2023 in het Fakkeltheater, Rode Zaal (Hoogstraat 12) in Antwerpen. Tickets (€30) via www.aufondproducties.be.

(tsjs)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio