De solidariteit vanuit Heist-op-den-Berg is enorm, zo klinkt het bij de vrijwilligers. 

De solidariteit vanuit Heist-op-den-Berg is enorm, zo klinkt het bij de vrijwilligers. © Joren De Weerdt

Heistenaars trekken met bestelwagen vol elektrische toestellen naar overstroomde gebieden in Verviers

Heist-op-den-Berg -

Leden van de lokale SolidariTeams-afdeling, een initiatief van PVDA Heist-op-den-Berg, vertrokken woensdag met een bestelwagen vol keukentoestellen, kookvuren en frigo’s naar Verviers. Bijna een jaar na de verwoestende overstromingen is de nood bij de slachtoffers nog altijd groot.

Bert Provoost

Tien maanden na de overstromingen zijn er nog steeds mensen die zonder kookvuur of koelkast moeten leven in de zwaarstgetroffen gebieden. “Vanaf het begin waren we aanwezig om te helpen. Eerst met een dweil voor het water, daarna met een schop voor de modder en nu met materiaal om het normale leven weer te laten opstarten. Meerdere keren per maand ga ik nog naar de Vesdervallei om te helpen opruimen en weer op te bouwen”, vertelt Rudy Sohier van PVDA. “Naast het werk dat we in Verviers en omstreken doen, is er ook nog veel nood aan materiële hulp. Ik ben blij dat we met onze inzamelacties dit resultaat bereikt hebben.”

“De solidariteit vanuit Heist-op-den-Berg is enorm”, treedt Senne Heremans van PVDA Heist-op-den-Berg bij. “Vorig weekend was een groepslid van onze afdeling samen met Rudy nog uitgenodigd op een bedankingsreceptie van een school in Verviers omdat ze er zo dikwijls zijn gaan helpen.”

“Als we een dag vrij hebben en we vinden enkele kameraden om mee te gaan, blijven we naar de getroffen gebieden trekken. Het is erg dat er na tien maanden nog steeds zoveel mensen zijn die niet eens een kookfornuis hebben”, zo voegt Rudy nog toe.

 

 © Joren De Weerdt

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio