Corinne en Tijn in hun winkel in de Sanderusstraat. 

Corinne en Tijn in hun winkel in de Sanderusstraat. © Victoriano Moreno

Funkiness trekt naar Zuid-Europa: “De stad is een afgesloten hoofdstuk”

Antwerpen -

Het bedrijf Funkiness, dat voor raambelettering zorgde voor heel wat Antwerpse zaken, slaat zijn Belgische deur achter zich dicht. Oprichters en eigenaars Corinne Vigneron (53) en Tijn Paquay (59) achten de tijd rijp voor een nieuw hoofdstuk in Zuid-Europa. “Dit wilden we altijd al doen, alleen komt het vertrek nu iets vroeger dan gedacht.”

Laurens Van Aert

De naam Funkiness doet misschien niet bij iedereen een belletje rinkelen, maar heel wat Antwerpse zaken deden een beroep op de diensten van Corinne en haar partner Tijn. Sommigen voor tentoonstellingen, anderen voor tegels, belettering of inrichting. Hun vertrek is voor velen een aderlating.

“De mensen jammeren wel een beetje. We zijn namelijk een erg specifieke atelier-studio en laten klanten toe hun eigen materialen binnen te brengen. In de nabije omgeving is er niemand zoals wij. Velen weten dan ook niet goed waar ze binnenkort naartoe moeten”, vertelt Corinne.

Funkiness voert verschillende activiteiten uit.

Funkiness voert verschillende activiteiten uit. © Victoriano Moreno

Maar wie echt niet zonder Funkiness verder wil, hoeft op zich niet te treuren. “We blijven namelijk bestaan, zij het op een iets andere manier”, zegt Tijn. “Klanten uit België kunnen nog steeds bij ons terecht. We nemen ons materiaal mee en ook onze Funkiness-kledinglijn leeft voort. Maar we gaan wel meer voor onszelf creëren en online verkopen. Daarnaast zullen we workshops aanbieden voor mensen uit heel Europa en grafische workshops geven”, vult Corinne aan.

Pandemie leidt tot verandering

“Tijn en ik runnen Funkiness al 25 jaar. We startten met websites maken en schakelden over naar printers waardoor we alles zelf onder controle hadden. Daarna volgde een kledinglijn. Dat willen we niet zomaar over boord gooien.” Maar tijdens de pandemie veranderde er heel wat voor het koppel.

De kledinglijn van Funkiness verdwijnt niet.

De kledinglijn van Funkiness verdwijnt niet. © Victoriano Moreno

“We werken voor kunstenaars, evenementen en andere spelers die het de afgelopen twee jaar zwaar te verduren kregen. Wij hadden ook minder om handen en Funkiness lag zelfs een tijdje plat. Dat leidde tot een andere mindset. We bereikten hier alles wat we wilden en concludeerden dat het tijd was voor een volgende stap”, aldus Corinne.

“We hebben een plan, maar dat is vooralsnog geen plan”, lacht Tijn. “We trekken naar Spanje en Portugal. Eerst om voor onbepaalde tijd te zoeken naar een plaats waar we ons willen vestigen, daarna om iets te kopen en Funkiness nieuw leven in te blazen. Hoe dat structureel gaat verlopen weten we nog niet. Zeker is wel dat het geen nieuw bedrijf wordt en we onze naam en slogan behouden: We don’t know where we’re going from here, but we promise it won’t be boring.”

Terugkeer uitgesloten

Aan terugkeren wordt niet gedacht. “Antwerpen is een afgesloten hoofdstuk, er zijn zo veel andere plaatsen op de wereld waar we heen kunnen”, zegt Tijn.

Binnenkort sluit het koppel de winkel.

Binnenkort sluit het koppel de winkel. © Victoriano Moreno

Maar vooraleer het duo effectief naar het Zuiden kan vertrekken, moet het eerst zijn huis verkopen. “Zodra het huis verkocht is, bollen we uit en wachten we op de akte. Ondertussen organiseren we een stockverkoop in onze winkel, The Funkiness Shop. Elke vrijdag in de Sanderusstraat tussen 12 en 18u. En dat mag gerust een zoete inval worden”, lacht het koppel.

Funkiness.be

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio