Na zijn invalbeurt tegen Belisia stond Cyronn De Wilde zondag in Tubeke voor het eerst in meer dan twee maanden nog eens in de basis. © GOYVAERTS

Cyronn De Wilde staat met Lyra-Lierse op 90 minuten van finale: “Het is aan ons om het gepaste tegengif te vinden”

Met een 1-1-gelijkspel op zak begint Lyra-Lierse donderdag aan de return van zijn halve finale in de nationale eindronde tegen Tubeke. De Pallieters zijn vastberaden om de Waals-Brabanders uit het promotiedebat te knikkeren en zichzelf van een finaleplaats te voorzien tegen Mandel United of Eendracht Aalst.

Kurt Guldentops

Iedereen tevreden afgelopen zondag, nadat Lyra-Lierse met een felbevochten maar verdiend gelijkspel terugkeerde uit Tubeke. Op het eigen Doel­velden moeten de Pallieters het nu donderdag helemaal afmaken. Met in het achterhoofd wetende dat elke uitschuiver meteen ook de droom van een klim naar eerste nationale zal doorprikken. Al is dat een scenario waar de Lierenaars absoluut geen rekening mee willen houden.

“Het eerste doel voor ons in Tubeke was om de terugmatch te redden”, kijkt Cyronn De Wilde nog even achterom. Na zijn invalbeurt tegen Belisia mocht hij zondag voor het eerst in meer dan twee maanden nog eens starten. “Met een billijk gelijkspel is ons dat ook gelukt. Nu is het zaak om de klus af te maken. Zondag stapten we toch een beetje in een onbekend avontuur en wisten we niet helemaal wat ons te wachten zou staan. Nu zijn we wel voor­bereid en weten we welk vlees we in de kuip hebben. Het is aan ons om het gepaste tegengif te vinden. In de heenmatch lukt ons dat gaandeweg steeds beter, want uiteindelijk hebben we dat gelijkspel niet gestolen.”

Kleine kwaaltjes

Grote vraag is in welke mate ­Lyra-Lierse gehavend uit het eerste luik met Tubeke is gekomen. Zowel Elio Balbi als Jordy Peffer moest vroegtijdig naar de kant. Met de snelle opeenvolging van wedstrijden wordt het een race tegen de klok om het duo opnieuw speelklaar te krijgen.

“Ik doe er alles aan om optimaal te rusten en helemaal fit te geraken, maar je kan er niet omheen dat kleine kwaaltjes ons parten beginnen te spelen”, gaf Peffer een stand van zaken. “We spelen nagenoeg al een heel seizoen lang met dezelfde smalle kern. En dan volgt deze slopende eindronde als toetje. Al hoor je bij ons niemand klagen, hoor. We komen steeds dichter bij ons doel en dat maakt de motivatie des te groter. Het is nu aan ons om met Tubeke een volgende hindernis te nemen. Alleen daar ligt de focus.”

Ploegnieuws: Iben Julien (meniscusoperatie) en tweede doelman Kristof Maes (enkel) komen dit seizoen niet meer in actie. Van den Buijs, Peffer en Balbi ondervinden hinder aan de quadriceps en blijven twijfelachtig. Nys en Smits zijn opnieuw wedstrijdfit.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen