©  mpics

Coach Benny Lunenburg sluit seizoen met Dessel Sport af in Dender: “We kunnen nog scherprechter spelen in het titeldebat”

Nog één keer alles geven en dan kunnen ook de spelers van Dessel eindelijk genieten van de zomerbreak. Die laatste opdracht van het seizoen oogt wel nog pittig, want de groen-witten gaan woensdagavond op bezoek in Dender.

Terwijl tegenstander Dender nog in een spannende titelstrijd verwikkeld is met FC Luik, kunnen ze bij Dessel Sport heel ontspannen toeleven naar deze laatste wedstrijd.

“Mijn groep was zondag en maandag vrij”, vertelt trainer Benny Lunenburg. “Na de knappe prestatie van afgelopen weekend hadden mijn spelers dat wel verdiend. We speelden zaterdagavond 3-3 gelijk tegen Knokke, maar gezien het spelverloop voelde dat punt aan als een overwinning. Alleen dat vierde doelpunt, de kers op de taart, ontbrak. Voorts brachten we opnieuw propagandavoetbal. Op de match in Luik na, waar we te fel gehandicapt waren, speelden we een heel goede eindronde. Nu moeten we ons nog één keer opladen voor die allerlaatste wedstrijd.”

Lunenburg beseft dat Dender heel gemotiveerd aan de aftrap zal verschijnen. “Net deze week deed de bond een belangrijke uitspraak door FC Luik de competitiematch tegen Dender met forfaitcijfers te laten verliezen. Dankzij die beslissing staat Dender nu aan de leiding ten koste van Luik, dat zonder twijfel in beroep zal gaan. Hoe de matchen van woensdagavond ook eindigen, het laatste woord is hier zeker nog niet over gezegd. Natuurlijk zal Dender uiterst gemotiveerd zijn om te winnen, maar wij gaan ons vel duur verkopen. Zo kunnen we misschien nog scherprechter spelen in het titeldebat.” (af)

Ploegnieuws: Dessel Sport treedt tegen Dender met ­dezelfde kern aan als zaterdagavond tegen Knokke.

MEER OVER KFC Dessel Sport

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL