De Toekomstdroom is resultaat van 3 jaar samenwerking. 

De Toekomstdroom is resultaat van 3 jaar samenwerking. © rr

De Toekomstdroom brengt met leerlingen ’t Kantoor, de academie en Resisto Wuustwezels talent op de planken

Wuustwezel -

Basisschool ’t Kantoor realiseerde een prachtig samenspel met de kinderen en de leerkrachten van de Academie voor Muziek, Woord en Dans en jeugdharmonie Resisto in theaterzaal Kadans.

“We brachten de musical De Toekomstdroom met veel muzikaal Wuustwezels talent op enkele vierkant meter in Kadans”, zegt Wen Van Hees, directrice van ’t Kantoor. “Het doet ons allen samen verder dromen. Ik ben super trots op deze realisatie.” De Toekomstdroom is het eindproduct van de 3-jarige samenwerking tussen De Gemeentelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans van Wuustwezel, DJS Resisto en de basisschool VBS ’t Kantoor. “We dienden in 2019 samen een kunstkuurproject Klank(Kant)oor bij de Cultuurkuur in en ons project werd verkozen.

De leerlingen van ’t Kantoor op de planken.

De leerlingen van ’t Kantoor op de planken. © rr

Gedurende 3 jaar dompelden we onze leerlingen van de lagere school en leerkrachten van VBS ’t Kantoor onder in een muzikaal bad. De Academie kon, dankzij kunstkuur, een eigen muziek- en dramaleerkracht ter beschikking stellen aan de school om dit project te begeleiden. Ze coachten onze leerkrachten naar sterker muziekonderwijs. De leerlingen leerden hun zangstem ontdekken, partituren ontleden, instrumentenleer, uitstappen over muziek. Het werd een onderdompeling in klank en muziek.”

Jeugdharmonie Resisto

DSJ Resisto, hun dirigent en de Academie herwerkten de musical ‘De toekomstdroom’ van Poolsterproducties. De muziekpartituren werden herschreven, de teksten aangepast, liederen geoefend, de techniek ontdekt, pianobegeleiding uitgeschreven en geoefend. Alles werd door kinderen uitgevoerd: van de acteurs tot de techniek, van de promo tot decor, van de zang tot het spelen van de instrumenten. “Het was een huzarenwerk om iedereen in zijn rol te krijgen. Het toonmoment voor ouders en sympathisanten was dan ook bijzonder geslaagd.” (vw)

Resisto begeleidt de leerlingen.

Resisto begeleidt de leerlingen. © rr

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio