©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Mannen van Sokah Hoboken en vrouwen van AFP Antwerpen staan in bekerfinales tafeltennis: “Onbekende element van de loting kan weleens bepalend worden”

Zowel de mannen van Sokah Hoboken als de vrouwen van AFP Antwerpen zullen vandaag en morgen in Diest hun beste tafeltennis moeten bovenhalen, als ze met de Beker van België naar huis willen keren. Met respectievelijk de mannen van Diest en de vrouwen van Malonne bekampen ze in de finales de huidige kampioenenploegen.

“Natuurlijk gaan we met Sokah Hoboken voor de winst”, stelt Benjamin Brossier. “Dit is de beker. Daarin telt maar één ding en dat is : winnen.”

Al beseft Brossier ook dat het tegen Diest niet vanzelfsprekend wordt om die ambitie waar te maken. “Diest is niet voor niets kampioen geworden. We wonnen er wel tegen in het begin van het seizoen, maar eind vorige maand verloren we zwaar met 1-5.”

Toch wil Brossier niet horen dat Sokah kansloos is. “Die nederlaag is niet blijven hangen. Ook het feit dat we in Diest spelen, zie ik niet meteen als een nadeel. In de competitie zijn we er immers gaan winnen. Het wordt trouwens ook de laatste wedstrijd van het seizoen met inzet. Dan kan je als speler altijd wat meer.”

Elena Chmiguelskaia kan met AFP ­Antwerpen haar zesde beker winnen, maar de ervaren speelster beseft dat haar ploeg de underdog is voor de finale tegen Malonne. “Het zal heel moeilijk worden. Malonne heeft drie sterke A-speelsters, op papier net iets sterker dan wij. In de competitie ver­loren we zwaar in Malonne, maar nu zijn de omstandigheden anders. De zaal is anders en de sfeer van een bekerfinale is in niets te vergelijken met de beleving in andere wedstrijden. En dan heb je ook nog het onbekende element van de loting, waarbij je vooraf niet weet wie je tegenstandster wordt. Die loting kan weleens bepalend worden.” (mabe)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio