©  AP

Groen licht voor Chelsea: Britse overheid keurt overname goed

De Britse regering heeft dinsdagavond de verkoop van Chelsea goedgekeurd. Minister van Sport, Nadine Dorries, maakte het nieuws woensdagmorgen bekend op Twitter. The Blues hadden de toestemming van de Britse regering nog nodig om een speciale verkooplicentie te bemachtigen. Tot 31 mei is de club actief onder een door de overheid uitgereikte aangepaste licentie.

jswkBron: BELGA

De club wordt overgenomen door een Amerikaans consortium onder leiding van Todd Boehly, de mede-eigenaar van baseballteam Los Angeles Dodgers. De verkoop, voor een bedrag van 4,25 miljard pond (bijna 5 miljard euro), werd een maand geleden al beklonken. De Russische eigenaar Roman Abramovich, die als gevolg van de oorlog in Oekraïne op een sanctielijst van de Britse overheid kwam, zette de club dit voorjaar te koop.

“Gisteravond heeft de overheid de licentie dat de verkoop van Chelsea toestaat goedgekeurd”, tweette Minister van Sport Nadine Dorries. “Gezien de sancties die we namen tegen degenen die aan Poetin gelinkt zijn, kan de toekomst van Chelsea op lange termijn enkel verzekerd worden met een nieuwe eigenaar.”

“We zijn tevreden dat de winst van de verkoop niet naar Roman Abramovich of andere gesanctioneerde personen zal gaan. Ik wil iedereen bedanken, in het bijzonder de mensen die ervoor zorgden dat de club verder kon spelen en dat de verkoop goedgekeurd kon worden, ter bescherming van de fans en de hele voetbalgemeenschap”, aldus Dorries.

Dinsdag keurde de Premier League de overname van Chelsea al goed.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio