© Jan Van der Perre

Verdachten van fietsdiefstallen in de boeien

Retie -

Inspecteurs van de lokale politie Turnhout hebben in de nacht van maandag op dinsdag op de E34-snelweg in Retie een bestelwagen onderschept waarin twee mannen zaten die verdacht worden van een aantal diefstallen.

De bestelwagen was vorige week vrijdag opgemerkt bij de diefstal van een elektrische fiets in het centrum van Lille. Vandaar dat het voertuig door de politie werd opgespoord. “Toen een van onze interventieploegen de bestelwagen maandagnacht rond 0.45u aan de kant zette, troffen onze collega’s in de laadruimte vijf fietsen en twee buitenboordmotoren aan”, meldt een woordvoerder.

Zowel de fietsen als de buitenboordmotoren zijn in beslag genomen en de politie onderzoekt nu of en waar ze zijn gestolen. Volgens het eerste onderzoek zijn de fietsen wellicht afkomstig van diefstallen in Nederland. De twee opgepakte verdachten, allebei dertigers, zijn dinsdagnamiddag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Turnhout.

Die heeft een van de twee mannen aangehouden, de andere is vrijgelaten. Intussen zet de lokale politie Turnhout het onderzoek wel verder. (mph)  

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio